IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
Etiketlenen Kullanıcılar

Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Konuyu Değerlendir Stil
Alt 01 Kasım 2012, 19:44   #1
Zen
Guest
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Kabak Yağlısı tarifi




Malzemeler
2 adet yeşil kabak (veya bir dilim kırmızı tatlı kabağı)

1 adet kuru soğan

Yarım demet dereotu

1 paket tek kullanımlık( instant )kuru hamur mayası

1 tatlı kaşığı tuz

Aldığı kadar un

Kızartmak için sıvı yağ

Hazırlanışı
  • Kabak ve kuru soğanı rendenin ince tarafı ile rendeleyin, dereotunu ince ince kıyın
  • Rendelediğiniz kabak, soğan ve dereotlarını yoğurma kabına alın üzerine tuz, maya ve aldığı kadar un ilave ederek kabağın kendi suyu ile çok sert olmayacak şekilde hamur yoğurun.(yoğururken su koymayın, kabağın kendi suyu ile yoğuracaksınız)
  • Yoğurduğunuz hamurun üzerini örterek, sıcak bir ortamda 1 saat kadar mayalanmaya bırakın.(hamurun hacmi iki katına çıktığında hamur yeterince mayalanmıştır)
  • Sıvıyağ ile elinizi yağlayıp, hamurdan küçük parçalar kopartın, hamuru elinizle biraz açtırdıktan sonra bol kızgın yağda kızartın
  • Not: kabak yağlısını kış mevsiminde tatlı kabağı ile yapabilirsiniz.

 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları sohbet odaları Benimmekan Mobil Sohbet
Cevapla

Etiketler
kabak, tarifi, yağlısı


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Var
Mesaj Yazma Yetkiniz Var
Eklenti Yükleme Yetkiniz Var
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Süslü Kabak Dolması Tarifi YapraK Dolma ve Sarmalar 0 25 Aralık 2009 21:32
Kayık Kabak YapraK Sebze Yemekleri 0 22 Mart 2009 18:35
Kabak Omlet YapraK Yumurta Yemekleri 0 22 Mart 2009 02:11