IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
Etiketlenen Kullanıcılar

Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Konuyu Değerlendir Stil
Alt 03 Kasım 2012, 19:28   #1
Zen
Guest
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Cevizli Kadayıf




Malzemeler
1 su bardağı ceviz içi
Yarım kilo tel kadayıf
1 kilogram toz şeker
2,5 bardak su
200 kilogram tereyağı
1 çorba kaşığı dut pekmezi


Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.


Yapılışı
Toz şeker ile suyu ocağa koyunuz. 5 dakika kaynatınız. Soğuması için bekletiniz.
Genişçe bir tepsiyi yağlayınız ve içine 1 çorba kaşığı pekmezi dökerek tepsinin her yanına yayınız. Cevizleri dövünüz.
Yağı eritiniz ve soğuduktan sonra kadayıflarla harmanlayınız.
Kadayıfların yarısını tepsiye döşeyiniz, üstüne ellerinizle güzelce bastırınız ve cevizleri eşitçe serpiniz. Ayırdığınız kadayıfları da üstüne tekrar yayınız ve yeniden bastırınız.
Fırınınızı 200 dereceye ayarlayıp ısıtınız ve kadayıfı fırına sürünüz. Üzerisi pembeleşinceye kadar pişiriniz.
Fırından çıkınca sıcakken üzerine soğuyan şerbetini eşit olarak kepçe ile dökünüz.
Soğuyunca servis ediniz. Afiyet olsun

 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları reklam ver Benimmekan Mobil Sohbet
Cevapla

Etiketler
cevizli, kadayıf


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Var
Mesaj Yazma Yetkiniz Var
Eklenti Yükleme Yetkiniz Var
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Dondurmalı Cevizli Kadayıf Tatlısı Zen Tatlılar 0 02 Kasım 2012 19:27
Kadayıf ve Kadayıf Şerbeti Liaaa Tatlılar 0 28 Şubat 2012 13:29
Tel Kadayıf Böreği YapraK Hamur İşleri 0 26 Aralık 2009 05:20
Kadayıf Dolması YapraK Dolma ve Sarmalar 0 25 Aralık 2009 21:38
Kadayıf Sarması Kralice Tatlılar 1 12 Mart 2009 06:50