IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  Mobil Sohbet, Sohbet ve Sohbet Odaları




Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 03 Kasım 2012, 20:02   #1
Zen
Guest
Zen - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Reçelli Tart




2 su bardağı Söke® Un
Yarım paket margarin (125 gr.)
2 çorba kaşığı pudra şekeri
1 orta boy yumurta sarısı
2 çorba kaşığı su
Sos için alternatifler:
I. 3 adet orta boy elmayı küp küp doğrayarak yarım fincan şeker ve 1 çay kaşığı kadar tarçın ile karıştırın. Mevsime göre elma yerine armut ya da şeftali kullanabilirsiniz.
II. 6 çorba kaşığı krema ya da krem şanti (1 pakete 1,5 su bardağı süt ile hazırlanmış),
6 çorba kaşığı frambuaz ya da çilek, kayısı marmeladı
III. Tart tabanına ince bir tabaka halinde kayısı, şeftali marmeladı, ya da elma püresi sürüp fındık ya da fıstık parçalarını irice döverek üzerine serpebilirsiniz.

1.Fırını 175 ºC 'ye ısıtın. Tart kalıbını yağlayın.
2.Margarin ile pudra şekerini iyice çırpın, üzerine yumurta sarısını, Söke® Un'u ve suyu ilave edin. Elde ettiğiniz hamuru, yağlanmış tart kalıbına yerleştirin, eğer sos alternatifini kullanıyorsanız , hazırladığınız sosu hamurun üzerine eşit şekilde dökün..
3. 175 ºC'deki fırında hamurun rengi kahverengileşinceye dek pişirin. Krem şantili ya da kremalı sos kullanıyorsanız tart henüz sıcakken kremasını döküp bekleyin, servis yapmadan hemen önce reçeli sürün.
2 su bardağı Söke® Un
Yarım paket margarin (125 gr.)
2 çorba kaşığı pudra şekeri
1 orta boy yumurta sarısı
2 çorba kaşığı su
Sos için alternatifler:
I. 3 adet orta boy elmayı küp küp doğrayarak yarım fincan şeker ve 1 çay kaşığı kadar tarçın ile karıştırın. Mevsime göre elma yerine armut ya da şeftali kullanabilirsiniz.
II. 6 çorba kaşığı krema ya da krem şanti (1 pakete 1,5 su bardağı süt ile hazırlanmış),
6 çorba kaşığı frambuaz ya da çilek, kayısı marmeladı
III. Tart tabanına ince bir tabaka halinde kayısı, şeftali marmeladı, ya da elma püresi sürüp fındık ya da fıstık parçalarını irice döverek üzerine serpebilirsiniz.

1.Fırını 175 ºC 'ye ısıtın. Tart kalıbını yağlayın.
2.Margarin ile pudra şekerini iyice çırpın, üzerine yumurta sarısını, Söke® Un'u ve suyu ilave edin. Elde ettiğiniz hamuru, yağlanmış tart kalıbına yerleştirin, eğer sos alternatifini kullanıyorsanız , hazırladığınız sosu hamurun üzerine eşit şekilde dökün..
3. 175 ºC'deki fırında hamurun rengi kahverengileşinceye dek pişirin. Krem şantili ya da kremalı sos kullanıyorsanız tart henüz sıcakken kremasını döküp bekleyin, servis yapmadan hemen önce reçeli sürün.
  Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
radyo44.com.tr
Cevapla

Etiketler
recelli

Seçenekler
Stil

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Reçelli Bisküvi Zen Tatlılar 0 03 Kasım 2012 19:57
Reçelli Kurabiye Zen Tatlılar 0 03 Kasım 2012 19:54
Reçelli Waffle Liaaa Pastalar 0 15 Şubat 2012 10:43