IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  Mobil Sohbet, Sohbet ve Sohbet Odaları




Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 07 Kasım 2012, 21:42   #1
Zen
Guest
Zen - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Çikolata Kuleleri





Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.


Malzemeler:
  • 350 Gram Bitter Çikolata
  • 100 Gram Sütlü Çikolata
  • 2 Yaprak Jelatin
  • 1 Adet Yumurta
  • 1 Adet Portakal Suyu
  • 1 Adet Portakal Kabuğu Rendesi
  • 2 Çorba kaşığı Portakal Likörü
  • 1 Adet Yumurta Akı
  • 300 Gram Krem Şanti
  • 1 Kutu Çikolata Sosu (Ayrıca)
  • Yeteri kadar Çikolata (Ayrıca)
  • Yeteri kadar Pudra Şekeri (Ayrıca)
Yapılışı:
250 gr bitter çikolatayı kıyıp benmari usulü eritin. Eritilmiş çikolatayı alüminyum folyonun üzerine 2 mm kalınlığında dikdörtgen şeklinde yayın.
Çikolata katılaşmadan sıcak bir bıçakla 3 cm genişliğinde şeritler halinde kesin. Katılaşmasını bekleyin. Ardından folyodan ayırıp karelere bölün.
Kalan çikolatayı kıyıp benmari usulü eritin. Jelatini soğuk suda bekletin.
Yumurta, portakal kabuğu ve suyunu benmari usulü çırpın. Likörü ilave edin. Jelatinin suyunu süzün ve karışıma ekleyin.
Son olarak eritilmiş çikolatayı ekleyin. Yumurta akı ve krem şantiyi ayrı kaplarda çırpın ve karışıma ilave edin.
Çikolatalı kremayı 3 saat buzdolabında bekletin. Ardından tekrar karıştırın.
Kremayı yıldız başlığı taktığınız sıkma torbasına doldurun. Bir çikolata karesinin üzerine kremayı sıkın. Tekrar bir kare ile kapatın.
30 adet çikolata kulesi elde edene kadar devam edin. Son olarak çikolatalı sos, şekilli çikolata ve pudraşekeri ile süsleyin.

Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.


Malzemeler:
  • 350 Gram Bitter Çikolata
  • 100 Gram Sütlü Çikolata
  • 2 Yaprak Jelatin
  • 1 Adet Yumurta
  • 1 Adet Portakal Suyu
  • 1 Adet Portakal Kabuğu Rendesi
  • 2 Çorba kaşığı Portakal Likörü
  • 1 Adet Yumurta Akı
  • 300 Gram Krem Şanti
  • 1 Kutu Çikolata Sosu (Ayrıca)
  • Yeteri kadar Çikolata (Ayrıca)
  • Yeteri kadar Pudra Şekeri (Ayrıca)
Yapılışı:
250 gr bitter çikolatayı kıyıp benmari usulü eritin. Eritilmiş çikolatayı alüminyum folyonun üzerine 2 mm kalınlığında dikdörtgen şeklinde yayın.
Çikolata katılaşmadan sıcak bir bıçakla 3 cm genişliğinde şeritler halinde kesin. Katılaşmasını bekleyin. Ardından folyodan ayırıp karelere bölün.
Kalan çikolatayı kıyıp benmari usulü eritin. Jelatini soğuk suda bekletin.
Yumurta, portakal kabuğu ve suyunu benmari usulü çırpın. Likörü ilave edin. Jelatinin suyunu süzün ve karışıma ekleyin.
Son olarak eritilmiş çikolatayı ekleyin. Yumurta akı ve krem şantiyi ayrı kaplarda çırpın ve karışıma ilave edin.
Çikolatalı kremayı 3 saat buzdolabında bekletin. Ardından tekrar karıştırın.
Kremayı yıldız başlığı taktığınız sıkma torbasına doldurun. Bir çikolata karesinin üzerine kremayı sıkın. Tekrar bir kare ile kapatın.
30 adet çikolata kulesi elde edene kadar devam edin. Son olarak çikolatalı sos, şekilli çikolata ve pudraşekeri ile süsleyin.
  Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
radyo44.com.tr
Cevapla

Etiketler
cikolata

Seçenekler
Stil

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Yozgat Saat Kuleleri Ecrin İç Anadolu Bölgesi 0 31 Ağustos 2011 14:10
Niğde Kale ve Kuleleri Ecrin İç Anadolu Bölgesi 0 30 Ağustos 2011 00:09