IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  Mobil Sohbet, Sohbet ve Sohbet Odaları




Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 07 Kasım 2012, 22:00   #1
Zen
Guest
Zen - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Fındık Ezmeli Baklava




Malzemeler:
  • 1 Çay Bardağı Süt
  • 1 Adet Yumurta
  • 1 Çay Bardağı Sıvıyağ
  • 5 Su Bardağı Su
  • 1 Tatlı kaşığı Kabartma Tozu
  • 2 Çorba kaşığı Sirke
  • 1 Çay Kaşığı Tuz
  • Alabildiği Kadar Un
  • 1 Kase Fındık Ezmesi
  • 1 Su Bardağı Fındık
  • 150 Gram Tereyağı
  • Yeteri kadar Nişasta
  • 5 Su Bardağı Toz Şeker
  • 1 Dilim Limon
Yapılışı:
Geniş bir karıştırma kabına sütü, yumurtayı, sıvıyağı ve suyu koyup çırpın. 1 kaşık un koyduktan sonra sirkeyi ilave edin. Ardından 8 kaşık kadar un, kabartma tozu ve tuzu ilave edip yoğurun. İyice yoğurduktan sonra hamuru uzun fitil haline getirin.

Hamuru 45 küçük parçaya bölün. Nişasta yardımıyla küçük hamurlar açın. Açtığınız 15 küçük hamuru üstüste koyup tek bir hamur haline gelecek şekilde tepsi boyunda açın. Yağlanmış tepsiye alın. Önce fındık ezmesi sürün. Üzerine fındık serpin.

Kalan hamurları da 15er tane açarak 2 parça daha hamur elde edin. 2. hamuru da tepsiye alın. Üzerine yine fındık ezmesi sürün. Fındık serpin. 3. parça hamuru da tepsiye alın ve baklava şeklinde kesin. Tereyağını ve sıvıyağı eritin.

Kestiğiniz baklavaya yağ karışımını dökün. Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında pişirin. Şerbeti hazırlamak için; şekeri, suyu ve limonu tencereye alın ve kaynatın. Ilımaya bırakın. Baklava fırından çıktıktan 5 dakika sonra ılık şerbeti dökün.
Malzemeler:
  • 1 Çay Bardağı Süt
  • 1 Adet Yumurta
  • 1 Çay Bardağı Sıvıyağ
  • 5 Su Bardağı Su
  • 1 Tatlı kaşığı Kabartma Tozu
  • 2 Çorba kaşığı Sirke
  • 1 Çay Kaşığı Tuz
  • Alabildiği Kadar Un
  • 1 Kase Fındık Ezmesi
  • 1 Su Bardağı Fındık
  • 150 Gram Tereyağı
  • Yeteri kadar Nişasta
  • 5 Su Bardağı Toz Şeker
  • 1 Dilim Limon
Yapılışı:
Geniş bir karıştırma kabına sütü, yumurtayı, sıvıyağı ve suyu koyup çırpın. 1 kaşık un koyduktan sonra sirkeyi ilave edin. Ardından 8 kaşık kadar un, kabartma tozu ve tuzu ilave edip yoğurun. İyice yoğurduktan sonra hamuru uzun fitil haline getirin.

Hamuru 45 küçük parçaya bölün. Nişasta yardımıyla küçük hamurlar açın. Açtığınız 15 küçük hamuru üstüste koyup tek bir hamur haline gelecek şekilde tepsi boyunda açın. Yağlanmış tepsiye alın. Önce fındık ezmesi sürün. Üzerine fındık serpin.

Kalan hamurları da 15er tane açarak 2 parça daha hamur elde edin. 2. hamuru da tepsiye alın. Üzerine yine fındık ezmesi sürün. Fındık serpin. 3. parça hamuru da tepsiye alın ve baklava şeklinde kesin. Tereyağını ve sıvıyağı eritin.

Kestiğiniz baklavaya yağ karışımını dökün. Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında pişirin. Şerbeti hazırlamak için; şekeri, suyu ve limonu tencereye alın ve kaynatın. Ilımaya bırakın. Baklava fırından çıktıktan 5 dakika sonra ılık şerbeti dökün.
  Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
radyo44.com.tr
Cevapla

Etiketler
baklava, ezmeli, fındık

Seçenekler
Stil

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Merengli ve Fındık Ezmeli Pasta Sim Tatlılar 0 29 Haziran 2012 13:09
Fındık Ezmeli Çikolatalı Pasta N999 Pastalar 0 21 Mayıs 2012 19:24
Merengli ve Fındık Ezmeli Pasta N999 Pastalar 1 22 Mart 2012 20:12
Meyveli, fındık ezmeli,fıstıklı,dondurmalı güllaç çeşitleri Sevda Tatlılar 2 25 Ağustos 2011 17:47
Zeytin Ezmeli Sos YapraK Soslar 0 27 Aralık 2009 07:06