IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  Mobil Sohbet, Sohbet ve Sohbet Odaları




Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 07 Kasım 2012, 22:14   #1
Zen
Guest
Zen - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Kocakarı Gerdanı





Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.


Malzemeler:
  • Yarım Su Bardağı Süt
  • Yarım Su Bardağı Yoğurt
  • Yarım Su Bardağı Zeytin Yağı
  • 1 Tatlı kaşığı Tuz
  • 1 Çay Kaşığı Karbonat
  • 5 Su Bardağı Un
  • 250 Gram Margarin
  • Yeteri kadar Nişasta (Hamuru Açmak İçin)
  • Yarım Kilogram Tereyağı (İçi İçin)
  • 2 Su Bardağı Çekilmiş Fındık (İçi İçin)
  • 4 Su Bardağı Toz Şeker (Şurup İçin)
  • 8 Su Bardağı Su (Şurup İçin)
  • 1 Tatlı kaşığı Limon Suyu (Şurup İçin)
Yapılışı:
Unun ortasını havuz gibi açarak, kenarlarına karbonatı serpin. Ortasına süt, yoğurt, zeytinyağı ve tuzu ekleyip, yoğurun. Hamur ele yapışmayacak kıvama geldiğinde yoğurma kabının üzerini bir naylonla kapatın ve üç saat kadar dinlendirin. Hamuru uzatarak 18 parçaya bölün. Her parçayı yassıltarak üzerine nişasta serpin. Hamurları nişasta yardımıyla yufka şeklinde açın. Yufkalar oldukça ince olmalı. Açtığınız yufkaların ortasına fındık serpip oklavaya gevşek bir şekilde sarın. Oklavanın iki kenarından-içeriye doğru yufkayı büzün ve oklavadan çıkararak 3 cm büyüklüğünde kesip, tepsiye dizin. Tereyağını eritip tepsinin üzerine dökün ve iyice ısıtılmış fırında üzeri kızarana kadar pişirin. Diğer yanda bir tencerede tatlının şurubunu hazırlayın. Kaşığa aldığınızda hemen damlamayacak kıvama geldiğinde limon sıkıp, bir iki dakika daha kaynatın ve ateşten indirin. Şerbet ılıyınca soğuyan tatlının üzerine döküp, servis yapın.

Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.


Malzemeler:
  • Yarım Su Bardağı Süt
  • Yarım Su Bardağı Yoğurt
  • Yarım Su Bardağı Zeytin Yağı
  • 1 Tatlı kaşığı Tuz
  • 1 Çay Kaşığı Karbonat
  • 5 Su Bardağı Un
  • 250 Gram Margarin
  • Yeteri kadar Nişasta (Hamuru Açmak İçin)
  • Yarım Kilogram Tereyağı (İçi İçin)
  • 2 Su Bardağı Çekilmiş Fındık (İçi İçin)
  • 4 Su Bardağı Toz Şeker (Şurup İçin)
  • 8 Su Bardağı Su (Şurup İçin)
  • 1 Tatlı kaşığı Limon Suyu (Şurup İçin)
Yapılışı:
Unun ortasını havuz gibi açarak, kenarlarına karbonatı serpin. Ortasına süt, yoğurt, zeytinyağı ve tuzu ekleyip, yoğurun. Hamur ele yapışmayacak kıvama geldiğinde yoğurma kabının üzerini bir naylonla kapatın ve üç saat kadar dinlendirin. Hamuru uzatarak 18 parçaya bölün. Her parçayı yassıltarak üzerine nişasta serpin. Hamurları nişasta yardımıyla yufka şeklinde açın. Yufkalar oldukça ince olmalı. Açtığınız yufkaların ortasına fındık serpip oklavaya gevşek bir şekilde sarın. Oklavanın iki kenarından-içeriye doğru yufkayı büzün ve oklavadan çıkararak 3 cm büyüklüğünde kesip, tepsiye dizin. Tereyağını eritip tepsinin üzerine dökün ve iyice ısıtılmış fırında üzeri kızarana kadar pişirin. Diğer yanda bir tencerede tatlının şurubunu hazırlayın. Kaşığa aldığınızda hemen damlamayacak kıvama geldiğinde limon sıkıp, bir iki dakika daha kaynatın ve ateşten indirin. Şerbet ılıyınca soğuyan tatlının üzerine döküp, servis yapın.
  Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
radyo44.com.tr
Cevapla

Etiketler
gerdanı, kocakarı

Seçenekler
Stil

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Kocakarı Efsanesi (Olur / Erzurum) Hesna Efsaneler ve Destanlar 0 03 Mart 2010 16:19
Tek çaresi bir kocakarı ilacı bulmak! Lucifer Haber Arşivi 1 01 Mart 2010 20:27