IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  Mobil Sohbet, Sohbet ve Sohbet Odaları




Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 07 Kasım 2012, 22:20   #1
Zen
Guest
Zen - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Elmalı Toppare





Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.


Malzemeler:
  • 2 Adet Yumurta (Elmalı Toppare İçin)
  • 1 Paket Tereyağı (Eritilmiş) (Elmalı Toppare İçin)
  • 2 Çorba kaşığı Yoğurt (Elmalı Toppare İçin)
  • 1 Su Bardağı Toz Şeker (Elmalı Toppare İçin)
  • 2 Paket Vanilya (Elmalı Toppare İçin)
  • 1 Paket Kabartma Tozu (Elmalı Toppare İçin)
  • 5 Su Bardağı Un (Elmalı Toppare İçin)
  • 5 Adet Elma (İçi İçin)
  • Yarım Su Bardağı Toz Şeker (İçi İçin)
  • 1 Su Bardağı Ceviz İçi (İçi İçin)
  • 2 Tatlı kaşığı Tarçın (İçi İçin)
  • 3 Su Bardağı Toz Şeker (Şerbeti İçin)
  • 3 Su Bardağı Su (Şerbeti İçin)
  • Bir Miktar Limon Suyu (Şerbeti İçin)
  • Bir Miktar Hindistan Cevizi (Üzeri İçin)
Yapılışı:
Elmalar soyuyoruz ve rendeleyip şekerle güzelce haşlıyoruz .İyice suyunu çekince cevizler ve tarçınımızı ilave edip ocak kapatilir.Sonra Şerbetini Yapalım Serbeti için şeker, su tencereye konup 5 dakika kaynatip soğumasını bekleyelim.Eritilmis tereyagi,yumurta,yogurt ve seker beraberce mikserle karistirilir sadece hepsi karisana kadar.Daha Sonra İse ,vanilya,kabatma tozu ilave edilip un da yavas yavas katilarak elle yoğuralım .Yumusak Kulak mememsi Kıvcamında ,ele yapismayan bir hamur elde edene kadar un ilave edilir yaklasik 4-5 su bardaği arasi un kullanıyoruz.Daha sonra biraz bekletilip büyük bezeler yapilir ceviz büyüklügünde ,bezeler merdane ile acilip ortasina elmali harc konur.kapatilip ters cevrilir ve firin tepsisine dizelim.Önceden isitilmis 180-200 c lik firinda alti kizarana kadar pisirilir uzeri kizarmadan cikarilir ve bekletilmeden sicakken soguk serbetin icine bulanip hemen alinir ve hindistan cevizine bulanir uzeri bolca hindistan cevizi olunca bir tabaga veya kutuya dizilip uzeri kapatilir buzdolabinda saklanir.

Tatlımız Soğuduktan Sonra Servise Hazır Afiyet Olsun…

Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.


Malzemeler:
  • 2 Adet Yumurta (Elmalı Toppare İçin)
  • 1 Paket Tereyağı (Eritilmiş) (Elmalı Toppare İçin)
  • 2 Çorba kaşığı Yoğurt (Elmalı Toppare İçin)
  • 1 Su Bardağı Toz Şeker (Elmalı Toppare İçin)
  • 2 Paket Vanilya (Elmalı Toppare İçin)
  • 1 Paket Kabartma Tozu (Elmalı Toppare İçin)
  • 5 Su Bardağı Un (Elmalı Toppare İçin)
  • 5 Adet Elma (İçi İçin)
  • Yarım Su Bardağı Toz Şeker (İçi İçin)
  • 1 Su Bardağı Ceviz İçi (İçi İçin)
  • 2 Tatlı kaşığı Tarçın (İçi İçin)
  • 3 Su Bardağı Toz Şeker (Şerbeti İçin)
  • 3 Su Bardağı Su (Şerbeti İçin)
  • Bir Miktar Limon Suyu (Şerbeti İçin)
  • Bir Miktar Hindistan Cevizi (Üzeri İçin)
Yapılışı:
Elmalar soyuyoruz ve rendeleyip şekerle güzelce haşlıyoruz .İyice suyunu çekince cevizler ve tarçınımızı ilave edip ocak kapatilir.Sonra Şerbetini Yapalım Serbeti için şeker, su tencereye konup 5 dakika kaynatip soğumasını bekleyelim.Eritilmis tereyagi,yumurta,yogurt ve seker beraberce mikserle karistirilir sadece hepsi karisana kadar.Daha Sonra İse ,vanilya,kabatma tozu ilave edilip un da yavas yavas katilarak elle yoğuralım .Yumusak Kulak mememsi Kıvcamında ,ele yapismayan bir hamur elde edene kadar un ilave edilir yaklasik 4-5 su bardaği arasi un kullanıyoruz.Daha sonra biraz bekletilip büyük bezeler yapilir ceviz büyüklügünde ,bezeler merdane ile acilip ortasina elmali harc konur.kapatilip ters cevrilir ve firin tepsisine dizelim.Önceden isitilmis 180-200 c lik firinda alti kizarana kadar pisirilir uzeri kizarmadan cikarilir ve bekletilmeden sicakken soguk serbetin icine bulanip hemen alinir ve hindistan cevizine bulanir uzeri bolca hindistan cevizi olunca bir tabaga veya kutuya dizilip uzeri kapatilir buzdolabinda saklanir.

Tatlımız Soğuduktan Sonra Servise Hazır Afiyet Olsun…
  Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
radyo44.com.tr
Cevapla

Etiketler
elmalı, toppare

Seçenekler
Stil

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Elmalı Muhallebi MoHaC Tatlılar 0 09 Mart 2012 23:29
Elmalı Çıtır Kek N999 Pastalar 0 03 Mart 2012 10:39
Elmalı Parfe N999 Pastalar 0 27 Ocak 2012 22:14
Elmalı Et Sosu Adrasteia Soslar 0 22 Ocak 2012 10:48
Elmalı Tart Peri Hamur İşleri 10 08 Şubat 2011 23:53