IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  Mobil Sohbet, Sohbet ve Sohbet Odaları




Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 08 Kasım 2012, 22:09   #1
Zen
Guest
Zen - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Cevizli Sütlü Tel Kadayıf





Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.


Malzemeler:
  • 500 Gram Tel Kadayıf
  • 250 Gram Tereyağı
  • 250 Gram Ceviz İçi
  • 750 Gram Toz Şeker (Şurubu İçin)
  • 4 Su Bardağı Süt (Şurubu İçin)
Yapılışı:
Kadayıf için kenar yüksekligi 3 cm'lik alüminyum bir tepsi tercih ediniz. Kadayıfı elinizle tel tel ayırarak ufalayın. Tereyağının az bir miktarı ile tepsiyi yağlayın. Kalan tereyağını eritip kadayıfa ilave ederek harmanlayın. Yağladığınız kadayıfı ikiye ayırın. Yarısını tepsiye yayıp bastırın. Cevizi mutfak robotundan geçirip kadayıfın üzerine serpiştirin. Kalan kadayıfı cevizlerin üzerine hafif bastırarak yayın. Fırını 180 dereceye ayarlayıp 30 dakika, üzeri kızarıncaya kadar pişirin. Şurubu için, sütü tencereye aktarın. Şekeri ilave edip karıştırın. Şeker eridikten sonra kaynatın. Ocağın altını kısıp kadayıf fırından çıkana kadar sıcak olarak bekletin. Pişen kadayıfın üzerine şurubu döküp oda ısısında soğumaya bırakın. Kare şeklinde kestiğiniz kadayıfın üzerini iri kırılmış ceviz ile süsleyerek servis yapın

Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.


Malzemeler:
  • 500 Gram Tel Kadayıf
  • 250 Gram Tereyağı
  • 250 Gram Ceviz İçi
  • 750 Gram Toz Şeker (Şurubu İçin)
  • 4 Su Bardağı Süt (Şurubu İçin)
Yapılışı:
Kadayıf için kenar yüksekligi 3 cm'lik alüminyum bir tepsi tercih ediniz. Kadayıfı elinizle tel tel ayırarak ufalayın. Tereyağının az bir miktarı ile tepsiyi yağlayın. Kalan tereyağını eritip kadayıfa ilave ederek harmanlayın. Yağladığınız kadayıfı ikiye ayırın. Yarısını tepsiye yayıp bastırın. Cevizi mutfak robotundan geçirip kadayıfın üzerine serpiştirin. Kalan kadayıfı cevizlerin üzerine hafif bastırarak yayın. Fırını 180 dereceye ayarlayıp 30 dakika, üzeri kızarıncaya kadar pişirin. Şurubu için, sütü tencereye aktarın. Şekeri ilave edip karıştırın. Şeker eridikten sonra kaynatın. Ocağın altını kısıp kadayıf fırından çıkana kadar sıcak olarak bekletin. Pişen kadayıfın üzerine şurubu döküp oda ısısında soğumaya bırakın. Kare şeklinde kestiğiniz kadayıfın üzerini iri kırılmış ceviz ile süsleyerek servis yapın
  Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
radyo44.com.tr
Cevapla

Etiketler
cevizli, kadayıf, sütlü, tel

Seçenekler
Stil

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Sütlü Kadayıf Zen Tatlılar 0 06 Kasım 2012 18:12
Cevizli Kadayıf Zen Tatlılar 0 03 Kasım 2012 19:28
Dondurmalı Cevizli Kadayıf Tatlısı Zen Tatlılar 0 02 Kasım 2012 19:27
Kadayıf ve Kadayıf Şerbeti Liaaa Tatlılar 0 28 Şubat 2012 13:29