IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  kral sohbet




Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 10 Kasım 2012, 23:00   #1
Zen
Guest
Zen - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Kremalı Yıldız


sohbet



Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.


Malzemeler:
  • 75 Gram Bal
  • 1 Çorba kaşığı Margarin
  • 125 Gram Toz Şeker
  • 1 Adet Yumurta
  • 2 Tatlı kaşığı Tarçın
  • 30 Gram Çekilmiş Badem
  • 1 Çay Bardağı Dövülmüş Karanfil
  • Yarım Çorba Kaşığı Kakao
  • Bir Miktar Sıvıyağ
  • 30 Gram File Badem
  • 1 Adet Portakal
  • 125 Gram Labne Peyniri
  • 1 Yaprak Jelatin
  • 100 Gram Krem Şanti
Yapılışı:
Fırını 175 dereceye ayarlayıp önceden ısıtın.
Küçük bir tencerede bal, 75 gr şeker ve margarini kısık ateşte sürekli karıştırarak pişirin. Karışımın biraz soğumasını bekleyin, içine tarçın ve karanfili 3 çorba kaşığı su ile birlikte ekleyin.
Yumurtayı sürekli çırparak karışıma ilave edin. Un, badem ve kakaoyu karışıma ekleyerek pütürsüz bir hamur elde edene kadar yoğurun.
Yıldız formundaki bir kek kalıbını yağlayın. File bademi içine serpin ve üzerine hamuru yayın. Keki fırının orta bölmesine yerleştirip 20-25 dakika kadar pişirin.
Portakalı iyice yıkayıp kurulayın. Keskin bir bıçakla kabuğundan büyük bir parça kesip çok ince şeritler halinde doğrayın. Kalan kabuğu rendeleyip suyunu sıkın.
Kek piştikten sonra fırından alıp bir fırın ızgarasının üzerinden kalıptan çıkarın. Birkaç yerine kürdan batırıp üzerinde portakal suyunu gezdirin. Kekin soğumasını bekleyin.
Labne peynirini kalan şeker ve rendelenmiş portakal kabuğu ile karıştırın. Kalan portakal suyunu ısıtıp jelatini içinde eritin. Önceden bir kaşık peynirli karışımla karıştırın ardından tamamına katın. 10 dakika kadar buzdolabında bekletin.
Krem şantiyi çırpıp kremaya katın. Kremayı yıldızın üzerine yayın. Servis yapmadan önce portakal şeritleri ve tarçınla süsleyin.

Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.


Malzemeler:
  • 75 Gram Bal
  • 1 Çorba kaşığı Margarin
  • 125 Gram Toz Şeker
  • 1 Adet Yumurta
  • 2 Tatlı kaşığı Tarçın
  • 30 Gram Çekilmiş Badem
  • 1 Çay Bardağı Dövülmüş Karanfil
  • Yarım Çorba Kaşığı Kakao
  • Bir Miktar Sıvıyağ
  • 30 Gram File Badem
  • 1 Adet Portakal
  • 125 Gram Labne Peyniri
  • 1 Yaprak Jelatin
  • 100 Gram Krem Şanti
Yapılışı:
Fırını 175 dereceye ayarlayıp önceden ısıtın.
Küçük bir tencerede bal, 75 gr şeker ve margarini kısık ateşte sürekli karıştırarak pişirin. Karışımın biraz soğumasını bekleyin, içine tarçın ve karanfili 3 çorba kaşığı su ile birlikte ekleyin.
Yumurtayı sürekli çırparak karışıma ilave edin. Un, badem ve kakaoyu karışıma ekleyerek pütürsüz bir hamur elde edene kadar yoğurun.
Yıldız formundaki bir kek kalıbını yağlayın. File bademi içine serpin ve üzerine hamuru yayın. Keki fırının orta bölmesine yerleştirip 20-25 dakika kadar pişirin.
Portakalı iyice yıkayıp kurulayın. Keskin bir bıçakla kabuğundan büyük bir parça kesip çok ince şeritler halinde doğrayın. Kalan kabuğu rendeleyip suyunu sıkın.
Kek piştikten sonra fırından alıp bir fırın ızgarasının üzerinden kalıptan çıkarın. Birkaç yerine kürdan batırıp üzerinde portakal suyunu gezdirin. Kekin soğumasını bekleyin.
Labne peynirini kalan şeker ve rendelenmiş portakal kabuğu ile karıştırın. Kalan portakal suyunu ısıtıp jelatini içinde eritin. Önceden bir kaşık peynirli karışımla karıştırın ardından tamamına katın. 10 dakika kadar buzdolabında bekletin.
Krem şantiyi çırpıp kremaya katın. Kremayı yıldızın üzerine yayın. Servis yapmadan önce portakal şeritleri ve tarçınla süsleyin.
  Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
radyo44.com.tr
Cevapla

Etiketler
kremalı, yıldız

Seçenekler
Stil

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Kremalı Un Çorbası Dilara Çorbalar 5 07 Şubat 2012 21:46