IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  Mobil Sohbet, Sohbet ve Sohbet Odaları




Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 30 Aralık 2012, 18:07   #1
Zen
Guest
Zen - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Resimli Portakallı Pelte Tarifi




MALZEMELER:
1 kilo sıkmalık portakal
Buğday nişastası
Şeker
200 gr tatlı badem


Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.


HAZIRLANIŞI: Portakallar yıkandıktan sonar düzgün bir şekilde ortadan ikiye bölünür ve şekilleri bozulmadan suları sıkılır, bir tencereye konur. Bu işlem elektrikli bir limon sıkacağı ya da elle yapılabilir. Önemli olan portakalların kabuklarının dağılmamasıdır. Tenceredeki portakal suyuna portakal başına tepeleme bir tatlı kaşığı buğday nişastası ve iki tatlı kaşığı şeker (portakal başına) ilave edilir. Ağır ateşte karıştırılır, kaynamaya başladığında ateşin altı kapatılır. Bir iki defa böyle çevrildikten sonra malzeme portakalların içine doldurulur. Diğer tarafta 2-3 dakika haşlanan ve kabukları soyulan bademler, peltenin üzerine konulur.



Not: Bademler, portakalların dibine konulup, üzerine pelte de dökülebilir. Portakalların servis tabağında düzgün durması için altları çok hafifçe bir bıçak yardımı ile düzeltilebilir.
MALZEMELER:
1 kilo sıkmalık portakal
Buğday nişastası
Şeker
200 gr tatlı badem


Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.


HAZIRLANIŞI: Portakallar yıkandıktan sonar düzgün bir şekilde ortadan ikiye bölünür ve şekilleri bozulmadan suları sıkılır, bir tencereye konur. Bu işlem elektrikli bir limon sıkacağı ya da elle yapılabilir. Önemli olan portakalların kabuklarının dağılmamasıdır. Tenceredeki portakal suyuna portakal başına tepeleme bir tatlı kaşığı buğday nişastası ve iki tatlı kaşığı şeker (portakal başına) ilave edilir. Ağır ateşte karıştırılır, kaynamaya başladığında ateşin altı kapatılır. Bir iki defa böyle çevrildikten sonra malzeme portakalların içine doldurulur. Diğer tarafta 2-3 dakika haşlanan ve kabukları soyulan bademler, peltenin üzerine konulur.



Not: Bademler, portakalların dibine konulup, üzerine pelte de dökülebilir. Portakalların servis tabağında düzgün durması için altları çok hafifçe bir bıçak yardımı ile düzeltilebilir.
  Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
radyo44.com.tr
Cevapla

Etiketler
pelte, portakallı, resimli, tarifi

Seçenekler
Stil

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Resimli Kar helvası tarifi Zen Tatlılar 0 30 Aralık 2012 18:06
Portakallı Pelte Zen Tatlılar 0 03 Kasım 2012 19:22
Portakallı Kuruyemişli Kek Tarifi Sevda Kek Tarifleri 0 22 Temmuz 2012 04:41
Portakallı cheesecake tarifi Violent Pastalar 0 17 Temmuz 2012 15:50
Turuncu Portakallı Tavuk Yemeği Tarifi Sevda Tavuk Yemekleri 0 07 Temmuz 2012 19:28