IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  kral sohbet




Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 18 Mayıs 2013, 15:28   #1
Çevrimdışı
Peksimetli Tatlı Tarifi


sohbet


Peksimetli Tatlı Tarifi




Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.



Malzemeler


  • 1 paket tuzsuz peksimet
    2 su bardağı tozşeker
    2 su bardağı su

    Muhallebi için: 1 litre süt
    2 çorba kaşığı mısır nişastası
    2 çorba kaşığı un

    Krem şanti için:
    1 su bardağı soğuk süt
    1 paket krem şanti

    Üzerine: 1 paket hazır çilek sosu


Peksimetli Tatlı Yapılışı


TOZŞEKERİ bir tencereye alın ve üzerine birkaç damla su serpin. Ocağa oturtup eriyene dek bekletin. Eriyen tozşekere suyu ekleyip, kaynatın. Peksimetleri geniş bir cam kaba dizin ve üzerine hazırladığınız şerbeti boşaltın. Muhallebi için sütü bir tencereye alıp içine nişasta ve un katıp, koyulaşana kadar sürekli karıştırın. Hazırladığınız muhallebiyi peksimetlerin üzerine, her taraflarını kaplayacak şekilde dökün. Derin bir kapta soğuk süt ve krem şantiyi köpük kıvamına gelene kadar çırpın. Daha sonra muhallebinin üzerine döküp, donması için buzdolabında en az 2 saat bekletin. Çilek sosu üzerindeki tarife göre hazırlayın ve tatlının üzerine gezdirip, dilimleyerek servis yapın.


Peksimetli Tatlı Tarifi




Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.



Malzemeler


  • 1 paket tuzsuz peksimet
    2 su bardağı tozşeker
    2 su bardağı su

    Muhallebi için: 1 litre süt
    2 çorba kaşığı mısır nişastası
    2 çorba kaşığı un

    Krem şanti için:
    1 su bardağı soğuk süt
    1 paket krem şanti

    Üzerine: 1 paket hazır çilek sosu


Peksimetli Tatlı Yapılışı


TOZŞEKERİ bir tencereye alın ve üzerine birkaç damla su serpin. Ocağa oturtup eriyene dek bekletin. Eriyen tozşekere suyu ekleyip, kaynatın. Peksimetleri geniş bir cam kaba dizin ve üzerine hazırladığınız şerbeti boşaltın. Muhallebi için sütü bir tencereye alıp içine nişasta ve un katıp, koyulaşana kadar sürekli karıştırın. Hazırladığınız muhallebiyi peksimetlerin üzerine, her taraflarını kaplayacak şekilde dökün. Derin bir kapta soğuk süt ve krem şantiyi köpük kıvamına gelene kadar çırpın. Daha sonra muhallebinin üzerine döküp, donması için buzdolabında en az 2 saat bekletin. Çilek sosu üzerindeki tarife göre hazırlayın ve tatlının üzerine gezdirip, dilimleyerek servis yapın.


  Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
radyo44.com.tr
Cevapla

Etiketler
peksimetli, tarifi, tatlı

Seçenekler
Stil

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Muzlu Sarma Tatlı Tarifi Zen Tatlılar 0 04 Şubat 2013 15:38
Tatlı Krizini Önleyen Çay Tarifi Zen Diyet Tarifleri 0 19 Kasım 2012 14:38
Üzümlü Tatlı Tarifi Resimli AnqeL Tatlılar 0 08 Mayıs 2012 22:48
Truf Tatlı Tarifi Violent Tatlılar 0 18 Nisan 2012 11:51
Hurmalı Tatlı Tarifi Hesna Tatlılar 15 16 Ağustos 2010 17:12