IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  Mobil Sohbet, Sohbet ve Sohbet Odaları




Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 04 Haziran 2013, 19:57   #1
Çevrimdışı
Ev yapımı dondurulmuş yoğurt




Ev yapımı dondurulmuş yoğurt

Dondurmaya ciddi bir rakip geldi: Dondurulmuş yoğurt!



Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.

Gerekli malzemeler
1.5 ölçü kabı veya 500 gr süzme sert yoğurt (az ekşi veya tatlıca olması tercih sebebi)
3-4 çorba kaşığı meyve (çilek, böğürtlen, şeftali vb), donmuş da olabilir ama tazesi tercih sebebi
2-3 çorba kaşığı şeker veya yerine bal
Yarım limonun suyu

Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.

Yapılışı
Önce yoğurdu buz kübü tepsisine doldurup, üstünü buzlanmasın diye naylonla iyice kapatarak buzluğa atın.

İyice donduktan sonra buzları de diğer malzemeleri mutfak robotuna atıp iyice ama yoğurt topağı kalmayıncaya kadar iyice karıştırın. Bu esnada yoğurt biraz erimiş olacak.

Artık meyveli yoğurt halini almış olan bulamacı (bu esnada muhtemelen malzeme kaybı olacak ) borcam gibi bir kaba dökerek yine buzluğa atın. Bundan sonrasi biraz zahmetli. Buzluğunuzun kuvvetine göre 45 dk -1 saat arası buzluktan çıkarıp donmaya başlayan kenarlardan başlayarak ortaya doğru spatula ile iyice karın. Bunu yaklaşık 3 veya 4 kere yapmanız gerekebilir. Püf noktası, buzlanmayı önlemek için kabın üstünü iyice kapamanız ve kenarlardaki donuk olan yoğurdu iyice püre haline getirip diğer yumuşak kısma karıştırmanız. Son bir iki seferde kolunuz yorulabilir.
İşte size sağlıklı alternatif tatlı. Bağımlılık yapabilir. Ben bile daha değişik neler deneyebilirim diye düşünmekteyim.
Ev yapımı dondurulmuş yoğurt

Dondurmaya ciddi bir rakip geldi: Dondurulmuş yoğurt!



Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.

Gerekli malzemeler
1.5 ölçü kabı veya 500 gr süzme sert yoğurt (az ekşi veya tatlıca olması tercih sebebi)
3-4 çorba kaşığı meyve (çilek, böğürtlen, şeftali vb), donmuş da olabilir ama tazesi tercih sebebi
2-3 çorba kaşığı şeker veya yerine bal
Yarım limonun suyu

Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.

Yapılışı
Önce yoğurdu buz kübü tepsisine doldurup, üstünü buzlanmasın diye naylonla iyice kapatarak buzluğa atın.

İyice donduktan sonra buzları de diğer malzemeleri mutfak robotuna atıp iyice ama yoğurt topağı kalmayıncaya kadar iyice karıştırın. Bu esnada yoğurt biraz erimiş olacak.

Artık meyveli yoğurt halini almış olan bulamacı (bu esnada muhtemelen malzeme kaybı olacak ) borcam gibi bir kaba dökerek yine buzluğa atın. Bundan sonrasi biraz zahmetli. Buzluğunuzun kuvvetine göre 45 dk -1 saat arası buzluktan çıkarıp donmaya başlayan kenarlardan başlayarak ortaya doğru spatula ile iyice karın. Bunu yaklaşık 3 veya 4 kere yapmanız gerekebilir. Püf noktası, buzlanmayı önlemek için kabın üstünü iyice kapamanız ve kenarlardaki donuk olan yoğurdu iyice püre haline getirip diğer yumuşak kısma karıştırmanız. Son bir iki seferde kolunuz yorulabilir.
İşte size sağlıklı alternatif tatlı. Bağımlılık yapabilir. Ben bile daha değişik neler deneyebilirim diye düşünmekteyim.
  Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
radyo44.com.tr
Cevapla

Etiketler
dondurulmuş, ev, yapımı, yoğurt

Seçenekler
Stil

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Dondurulmuş Limonun Şaşırtıcı Faydası Liaaa Güzellik, Sağlık ve Bakım Önerileri 1 20 Ağustos 2013 22:11
Dondurulmuş Gıda Uzmanı, İglo Cemalizim Haber Arşivi 0 27 Mart 2012 19:02
Yoğurt Üçlemesi Zen Salatalar Mezeler 0 24 Şubat 2012 21:36
Dondurulmuş nar tanesi satacak Cemalizim Haber Arşivi 0 21 Mart 2009 02:07