IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  Mobil Sohbet, Sohbet ve Sohbet Odaları




Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 05 Eylül 2013, 15:22   #1
Çevrimdışı
Şantili Vişneli Ekmek Kadayıfı


-- Sponsor Baglantı --



Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.


Malzemeler
yarım ekmek kadayıfı
7 su b. toz şeker
1,5 lt su
1 kase vişne

ÜZERİ İÇİN:
1 pk. köpürtülmüş şanti
yeşil fıstık

Yapılışı
Şerbeti için, 1 su b. şekerin az bir kısmını tencerenin zeminine dökerek karamel haline getiriyoruz. Karamel olduktan sonra suyu tencereye döküyoruz. Şekerin tamamını da tencereye döküyoruz. Şerbeti kaynatıyoruz. Ekmek kadayıfını, pişireceğimiz tepsiye alıyoruz. Soğuk su dökerek ekmeği ıslatıyoruz. Bir süre suyunu çektikten sonra suyunu sıkıyoruz. Tepsiyi ocağa alıyoruz. Hazırladığımız şerbetten kepçeyle alarak ekmek kadayıfının üzerine döküyoruz. Vişneyi ayrı bir tencerede suda kaynatıyoruz. Biraz şerbet döktükten sonra vişnenin de bir kısmını da suyuyla beraber ekmek kadayıfının üzerine döküyoruz. Şerbeti iyice çekmesi için ekmek kadayıfına çöp şişler batırıyoruz. Şerbeti ara ara dökmeye devam ediyoruz. Şerbet ağdalaşana kadar devam ediyoruz. Altını kapatıyoruz ve soğumaya bırakıyoruz. Köpürtülmüş şantiyi, şanti torbasına dolduruyoruz ve ekmek kadayıfının üzerine sıkarak süslüyoruz. Yeşil fıstık serpiyoruz ve servis ediyoruz. Afiyet olsun.

Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.


Malzemeler
yarım ekmek kadayıfı
7 su b. toz şeker
1,5 lt su
1 kase vişne

ÜZERİ İÇİN:
1 pk. köpürtülmüş şanti
yeşil fıstık

Yapılışı
Şerbeti için, 1 su b. şekerin az bir kısmını tencerenin zeminine dökerek karamel haline getiriyoruz. Karamel olduktan sonra suyu tencereye döküyoruz. Şekerin tamamını da tencereye döküyoruz. Şerbeti kaynatıyoruz. Ekmek kadayıfını, pişireceğimiz tepsiye alıyoruz. Soğuk su dökerek ekmeği ıslatıyoruz. Bir süre suyunu çektikten sonra suyunu sıkıyoruz. Tepsiyi ocağa alıyoruz. Hazırladığımız şerbetten kepçeyle alarak ekmek kadayıfının üzerine döküyoruz. Vişneyi ayrı bir tencerede suda kaynatıyoruz. Biraz şerbet döktükten sonra vişnenin de bir kısmını da suyuyla beraber ekmek kadayıfının üzerine döküyoruz. Şerbeti iyice çekmesi için ekmek kadayıfına çöp şişler batırıyoruz. Şerbeti ara ara dökmeye devam ediyoruz. Şerbet ağdalaşana kadar devam ediyoruz. Altını kapatıyoruz ve soğumaya bırakıyoruz. Köpürtülmüş şantiyi, şanti torbasına dolduruyoruz ve ekmek kadayıfının üzerine sıkarak süslüyoruz. Yeşil fıstık serpiyoruz ve servis ediyoruz. Afiyet olsun.
  Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
radyo44.com.tr
Cevapla

Etiketler
ekmek, kadayıfı, vişneli, şantili

Seçenekler
Stil

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Ekmek Kadayıfı Zen Tatlılar 0 07 Kasım 2012 22:35
Vişneli ekmek tatlısı Zen Tatlılar 0 07 Kasım 2012 21:54
Taş Kadayıfı Burce Tatlılar 0 26 Nisan 2012 22:53
Arap Kadayıfı Tarifi Sevda Tatlılar 0 16 Kasım 2011 06:35
Vişneli Ekmek Tatlısı Lady Tatlılar 0 08 Nisan 2010 14:34