IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  Mobil Sohbet, Sohbet ve Sohbet Odaları




Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 13 Ekim 2014, 22:48   #1
Çevrimdışı
Saray Helva


-- Sponsor Baglantı --



Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.



MALZEMELER

6 su bardağı un (200 ml.lik su bardağı)
2 su bardağı pudra şekeri
250 gram tereyağı
Üzeri için:

3 yemek kaşığı pudra şekeri
Servis kabını yağlamak için:

1 tatlı kaşığı zeytinyağı


NASIL YAPILIR?

Yapışmaz yayvan bir tencereye unu alın. Kısık ateşte arada bir karıştırarak un kokusu çıkana kadar kavurun. Bu işlem yaklaşık yarım saat sürecek ve sürekli karıştırdığınız için unun rengi değişmeyecek.
Un kavrulduktan sonra ocağın altını kapatın ve biraz ılınması için 15 dakika kadar bekletin.
Ilınan kavrulmuş unun üzerine pudra şekerini ekleyin ve karıştırın. Bir kaşıkla kenarlardan içeri doğru karıştırarak, unla şekerin bütünleşmesini sağlayın.
Küçük bir sos tenceresinde tereyağını kısık ateşte eritin, kaynatmayın. Tereyağı erir erimez ocaktan alın.
Eritilmiş tereyağını un-şeker karışımının üzerine ekleyin ve kaşık yardımıyla biraz karıştırdıktan sonra elinizle iyice yoğurun.
10 adet dilim elde etmek için 30x40 cm. ebatlarında dikdörtgen cam servis kabını zeytinyağı ile yağlayın. Helvayı tepsiye boşaltın. Elinizle sıkıştırarak ve yayarak tepsiye yerleştirin. Yükseklik farkı oluşmamasına dikkat edin.
Helvayı tepsiye yerleştirdikten hemen sonra bıçakla dilimleyin. Kesme işlemini helva sıcakken yapmanız çok önemli, soğuyunca düzgün kesemezsiniz.
Tel süzgeç yardımıyla pudra şekerini helva dilimlerinin üzerine serpiştirin.
Helva oda ısısına gelince buzdolabına kaldırın. En az bir saat buzdolabında beklettikten sonra servis yapın. Sevdiklerinizle paylaşın.

Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.



MALZEMELER

6 su bardağı un (200 ml.lik su bardağı)
2 su bardağı pudra şekeri
250 gram tereyağı
Üzeri için:

3 yemek kaşığı pudra şekeri
Servis kabını yağlamak için:

1 tatlı kaşığı zeytinyağı


NASIL YAPILIR?

Yapışmaz yayvan bir tencereye unu alın. Kısık ateşte arada bir karıştırarak un kokusu çıkana kadar kavurun. Bu işlem yaklaşık yarım saat sürecek ve sürekli karıştırdığınız için unun rengi değişmeyecek.
Un kavrulduktan sonra ocağın altını kapatın ve biraz ılınması için 15 dakika kadar bekletin.
Ilınan kavrulmuş unun üzerine pudra şekerini ekleyin ve karıştırın. Bir kaşıkla kenarlardan içeri doğru karıştırarak, unla şekerin bütünleşmesini sağlayın.
Küçük bir sos tenceresinde tereyağını kısık ateşte eritin, kaynatmayın. Tereyağı erir erimez ocaktan alın.
Eritilmiş tereyağını un-şeker karışımının üzerine ekleyin ve kaşık yardımıyla biraz karıştırdıktan sonra elinizle iyice yoğurun.
10 adet dilim elde etmek için 30x40 cm. ebatlarında dikdörtgen cam servis kabını zeytinyağı ile yağlayın. Helvayı tepsiye boşaltın. Elinizle sıkıştırarak ve yayarak tepsiye yerleştirin. Yükseklik farkı oluşmamasına dikkat edin.
Helvayı tepsiye yerleştirdikten hemen sonra bıçakla dilimleyin. Kesme işlemini helva sıcakken yapmanız çok önemli, soğuyunca düzgün kesemezsiniz.
Tel süzgeç yardımıyla pudra şekerini helva dilimlerinin üzerine serpiştirin.
Helva oda ısısına gelince buzdolabına kaldırın. En az bir saat buzdolabında beklettikten sonra servis yapın. Sevdiklerinizle paylaşın.
  Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
radyo44.com.tr
Cevapla

Etiketler
helva, saray

Seçenekler
Stil

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Osmanlıda Helva sohbetleri- Helva sohbeti nedir? Zen Osmanlı Tarihi 0 15 Mayıs 2014 17:06
Helva'nın Tarihi tiNa Serbest Kürsü 0 05 Eylül 2013 23:15
pamuk helva cakal1013 Serbest Kürsü 0 17 Mayıs 2013 09:47
Tel helva (afyon) Sır Yöresel Yemekler 0 21 Ekim 2010 12:16