IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  Mobil Sohbet, Sohbet ve Sohbet Odaları




Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 17 Ekim 2014, 21:52   #1
Çevrimdışı
Karamelli Trileçe


-- Sponsor Baglantı --



Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.



MALZEMELER

Pandispanyası için:

4 adet yumurta
8 yemek kaşığı toz şeker
2 yemek kaşığı irmik
6 yemek kaşığı un
1/4 çay kaşığı tuz
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
Fırın kabını yağlamak için:

2 yemek kaşığı zeytinyağı
Şerbeti için:

4 su bardağı süt (keçi, manda, inek sütü karışımı)
1 yemek kaşığı süt tozu
200 ml. krema
Karamel sosu için:

1 su bardağı toz şeker
200 ml. krema
1 yemek kaşığı tereyağı


NASIL YAPILIR?

Tatlının sünger gibi delikli olan ve puf gibi kabaran pandispanyasını hazırlamak için; yumurtaların sarı ve beyaz kısımlarını dikkatli bir şekilde ayrı kaplara ayırın.
Yumurta beyazlarını tuz ilave ettikten sonra mikser yardımıyla, yüksek devirde, katı bir kıvam alana kadar sürekli çırpın.
Yumurta sarılarını ayırdığınız ayrı bir kapta mikser yardımıyla karıştırın. İrmik, elenmiş un, kabartma tozu ve vanilyayı ilave ettikten sonra tüm malzemeyi pürüzsüz bir hal alana kadar karıştırmaya devam edin.
Diğer malzemelerle çırpılmış yumurta sarılarına, köpük haline gelen yumurta beyazlarını silikon bir spatula ya da tahta bir kaşık yardımıyla ekleyin.
Yumurta beyazlarının sönmemesi için; iki ayrı karışımı alttan üste doğru hafif hareketlerle havalandırarak karıştırın.
Isıya dayanıklı fırın kabını bir fırça yardımıyla zeytinyağı ile yağlayın. Hazırladığınız pandispanya harcını kalıba boşaltıp, üzerini düzeltin. Önceden ısıtılmış 160 derece fırında 45 dakika kadar pişirin.
Tatlının sütlü şerbeti için; soğuk süt, krema ve süt tozunu bir çırpıcı yardımıyla karıştırın. Fırından çıkan tatlıyı ılınması için 20 dakika kadar bekletin.
Dinlenen kekin üzerine bir çatalın ucu yardımıyla hafif şekilde delikler açın. Hazırladığınız sütlü ve soğuk şerbeti bir kepçe yardımıyla tatlının üzerine azar azar gezdirin. Şerbet bittikten sonra tatlının üzerinde kalan süt köpüklerini temizleyin.
Üçüncü ve son katta yer alacak karamel için; toz şekeri küçük bir sos tenceresine alın. Su haline gelip, rengi koyulaşmaya başlayana kadar kısık ateşte eritin.
Kremayı hızlı bir şekilde katıp, yine kısık ateşte hızlıca karıştırın. Son olarak tereyağı eklediğiniz karamel karışımını ocaktan alın ve ılınması için bekletin.
Şerbetini çeken tatlının üzerine hazırladığınız karameli düzgün bir şekilde yayın. Buzdolabında soğuttuğunuz tatlıyı, dilimledikten sonra sevdiklerinizle paylaşın.

Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.



MALZEMELER

Pandispanyası için:

4 adet yumurta
8 yemek kaşığı toz şeker
2 yemek kaşığı irmik
6 yemek kaşığı un
1/4 çay kaşığı tuz
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
Fırın kabını yağlamak için:

2 yemek kaşığı zeytinyağı
Şerbeti için:

4 su bardağı süt (keçi, manda, inek sütü karışımı)
1 yemek kaşığı süt tozu
200 ml. krema
Karamel sosu için:

1 su bardağı toz şeker
200 ml. krema
1 yemek kaşığı tereyağı


NASIL YAPILIR?

Tatlının sünger gibi delikli olan ve puf gibi kabaran pandispanyasını hazırlamak için; yumurtaların sarı ve beyaz kısımlarını dikkatli bir şekilde ayrı kaplara ayırın.
Yumurta beyazlarını tuz ilave ettikten sonra mikser yardımıyla, yüksek devirde, katı bir kıvam alana kadar sürekli çırpın.
Yumurta sarılarını ayırdığınız ayrı bir kapta mikser yardımıyla karıştırın. İrmik, elenmiş un, kabartma tozu ve vanilyayı ilave ettikten sonra tüm malzemeyi pürüzsüz bir hal alana kadar karıştırmaya devam edin.
Diğer malzemelerle çırpılmış yumurta sarılarına, köpük haline gelen yumurta beyazlarını silikon bir spatula ya da tahta bir kaşık yardımıyla ekleyin.
Yumurta beyazlarının sönmemesi için; iki ayrı karışımı alttan üste doğru hafif hareketlerle havalandırarak karıştırın.
Isıya dayanıklı fırın kabını bir fırça yardımıyla zeytinyağı ile yağlayın. Hazırladığınız pandispanya harcını kalıba boşaltıp, üzerini düzeltin. Önceden ısıtılmış 160 derece fırında 45 dakika kadar pişirin.
Tatlının sütlü şerbeti için; soğuk süt, krema ve süt tozunu bir çırpıcı yardımıyla karıştırın. Fırından çıkan tatlıyı ılınması için 20 dakika kadar bekletin.
Dinlenen kekin üzerine bir çatalın ucu yardımıyla hafif şekilde delikler açın. Hazırladığınız sütlü ve soğuk şerbeti bir kepçe yardımıyla tatlının üzerine azar azar gezdirin. Şerbet bittikten sonra tatlının üzerinde kalan süt köpüklerini temizleyin.
Üçüncü ve son katta yer alacak karamel için; toz şekeri küçük bir sos tenceresine alın. Su haline gelip, rengi koyulaşmaya başlayana kadar kısık ateşte eritin.
Kremayı hızlı bir şekilde katıp, yine kısık ateşte hızlıca karıştırın. Son olarak tereyağı eklediğiniz karamel karışımını ocaktan alın ve ılınması için bekletin.
Şerbetini çeken tatlının üzerine hazırladığınız karameli düzgün bir şekilde yayın. Buzdolabında soğuttuğunuz tatlıyı, dilimledikten sonra sevdiklerinizle paylaşın.
  Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
radyo44.com.tr
Cevapla

Etiketler
karamelli, trileçe

Seçenekler
Stil

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Karamelli mısır patlakları AngeL Aperatif ve Atıştırmalıklar 0 04 Ekim 2014 17:11
Trileçe (Arnavut Tatlısı) Cappy Tatlılar 0 06 Mayıs 2014 16:56
Karamelli Mini Kek oneofgirl Kek Tarifleri 0 12 Ağustos 2013 16:56
Karamelli bezeler Violent Tatlılar 0 07 Nisan 2012 19:46
Karamelli Cheescake N999 Pastalar 0 30 Mart 2012 02:46