IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  Mobil Sohbet, Sohbet ve Sohbet Odaları




Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 06 Mayıs 2014, 16:56   #1
Çevrimdışı
Trileçe (Arnavut Tatlısı)


-- Sponsor Baglantı --



Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.



Malzemeler

4 adet yumurta
1.5 çay bardağı şeker
1 su bardağı un
1 paket vanilya
2 çay kaşığı kabartma tozu
Sos malzemeleri

3 su bardağı süt
1 su bardağı süt reçeli veya 1 su bardağı şeker
200 ml. süt kreması (heavy cream)
Süslemek için: Hindistan cevizi ve karamel

Trileçe Nasıl Yapılır?

Yumurtaların sarılarını ve aklarını ayırın. Aklarını bir fiske tuzla köpürene kadar çırpın.
Şekeri 2 seferde ekleyip çırpın. Yumurta sarılarını teker teker ekleyip karıştırın.
Son olarak un, kabartma tozu ve vanilyayı ekleyip karıştırın.
Yağlanıp unlanmış bir tepsiye hamuru döküp 180 derecelik fırında üzeri kızarana kadar pişirin.
Fırından aldığınız pandispanyayı ters çevirin. Hafif ılınınca büyük boy çatalla her yerini delin. (Alt ve üst delinecek)
Diğer tarafta 3 su bardağı sıcak süte, süt reçelini ekleyip karıştırın. Eğer pütürler varsa blenderdan çekin.
Kremayıda ekleyip karıştırın. Pandispanyayı ters çevrili haldeyken, pişirdiğiniz tepsiye koyun.
Sosu her yerine gezdirin. Sosu çekene kadar bekleyin. (Sosu, kek ters çevriliyken dökülecek, yoksa çok zor çekiyor)
Hindistan cevizi ve karamelle süsleyip dilimleyerek servis edin.


(Alıntıdır)

Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.



Malzemeler

4 adet yumurta
1.5 çay bardağı şeker
1 su bardağı un
1 paket vanilya
2 çay kaşığı kabartma tozu
Sos malzemeleri

3 su bardağı süt
1 su bardağı süt reçeli veya 1 su bardağı şeker
200 ml. süt kreması (heavy cream)
Süslemek için: Hindistan cevizi ve karamel

Trileçe Nasıl Yapılır?

Yumurtaların sarılarını ve aklarını ayırın. Aklarını bir fiske tuzla köpürene kadar çırpın.
Şekeri 2 seferde ekleyip çırpın. Yumurta sarılarını teker teker ekleyip karıştırın.
Son olarak un, kabartma tozu ve vanilyayı ekleyip karıştırın.
Yağlanıp unlanmış bir tepsiye hamuru döküp 180 derecelik fırında üzeri kızarana kadar pişirin.
Fırından aldığınız pandispanyayı ters çevirin. Hafif ılınınca büyük boy çatalla her yerini delin. (Alt ve üst delinecek)
Diğer tarafta 3 su bardağı sıcak süte, süt reçelini ekleyip karıştırın. Eğer pütürler varsa blenderdan çekin.
Kremayıda ekleyip karıştırın. Pandispanyayı ters çevrili haldeyken, pişirdiğiniz tepsiye koyun.
Sosu her yerine gezdirin. Sosu çekene kadar bekleyin. (Sosu, kek ters çevriliyken dökülecek, yoksa çok zor çekiyor)
Hindistan cevizi ve karamelle süsleyip dilimleyerek servis edin.


(Alıntıdır)
  Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
radyo44.com.tr
Cevapla

Etiketler
arnavut, tatlısı, trileçe

Seçenekler
Stil

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
İnatçılığım Arnavut Anneden Thetis Haber Arşivi 0 06 Mayıs 2012 11:25
Arnavut Yemekleri yoSun Yemek Tarifleri 15 05 Mayıs 2012 09:58
Arnavut Çullaması YapraK Dünya Mutfakları 0 08 Mart 2010 02:35
Patlıcanlı Arnavut Böreği Kralice Hamur İşleri 1 12 Mart 2009 18:44