IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  Mobil Sohbet, Sohbet ve Sohbet Odaları




Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 20 Ekim 2014, 23:35   #1
Çevrimdışı
Kar Lokumu


-- Sponsor Baglantı --



Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.



125 gr margarin,
1 lt süt,
9 çorba kaşığı un,
9 çorba kaşığı toz şeker,
2 paket vanilin,
2 adet damla sakızı.
Üzeri İçin:

Hindistan cevizi,
Çekilmiş fıstık.
Kar Lokumu Yapılışı

Margarini eritelim ve içine unu ilave edelim ve kokusu çıkana kadar kavuralım.
Üzerine sütü yavaş yavaş karıştırarak ilave edelim ve orta ateşte pişirelim.
Kaynamaya başlayınca toz şekeri ve damla sakızını ilave edip 5 dakika daha pişirip ocaktan alalım.
Sonra içine vanilyayı ilave edelim ve yaklaşık 10 dakika mikserle çırpalım.
Uzun su bardaklarını su ile çalkalayıp hazırladığımız muhallebiyi bardaklara dolduralım.
İlk sıcaklığı geçen muhallebileri buzdolabına kaldıralım ve 1 gece buzdolabında bekletelim.
Bir gece dolapta bekleyen muhallebilerin üzerine su ilave edip hemen bardaklardan çıkaralım.
Bardaktan kütle halinde çıkan tatlıları ıslatılmış bıçak ile istenilen genişlikte dilimleyelim.
Dilimlediğimiz tatlıları bolca hindistan cevizine bulayıp servis tabağına yerleştirelim.
Üzerini fıstıkla süsleyip servis yapalım.

Not: Muhallebileri bardaktan kolay ve sorunsuz çıkartmak için hemen suyun altına tutup çekelim ve bardaktan çıkaralım.
Tatlının suya tutulmasındaki amaç hindistan cevizine daha kolay bulamak ve bardaktan daha kolay çıkarmak için.
Tatlı cıvık yada sulu olmuyor gerçekten bende yapmadan önce tereddütte kaldım ama çok basit ve lezzetli.

Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.



125 gr margarin,
1 lt süt,
9 çorba kaşığı un,
9 çorba kaşığı toz şeker,
2 paket vanilin,
2 adet damla sakızı.
Üzeri İçin:

Hindistan cevizi,
Çekilmiş fıstık.
Kar Lokumu Yapılışı

Margarini eritelim ve içine unu ilave edelim ve kokusu çıkana kadar kavuralım.
Üzerine sütü yavaş yavaş karıştırarak ilave edelim ve orta ateşte pişirelim.
Kaynamaya başlayınca toz şekeri ve damla sakızını ilave edip 5 dakika daha pişirip ocaktan alalım.
Sonra içine vanilyayı ilave edelim ve yaklaşık 10 dakika mikserle çırpalım.
Uzun su bardaklarını su ile çalkalayıp hazırladığımız muhallebiyi bardaklara dolduralım.
İlk sıcaklığı geçen muhallebileri buzdolabına kaldıralım ve 1 gece buzdolabında bekletelim.
Bir gece dolapta bekleyen muhallebilerin üzerine su ilave edip hemen bardaklardan çıkaralım.
Bardaktan kütle halinde çıkan tatlıları ıslatılmış bıçak ile istenilen genişlikte dilimleyelim.
Dilimlediğimiz tatlıları bolca hindistan cevizine bulayıp servis tabağına yerleştirelim.
Üzerini fıstıkla süsleyip servis yapalım.

Not: Muhallebileri bardaktan kolay ve sorunsuz çıkartmak için hemen suyun altına tutup çekelim ve bardaktan çıkaralım.
Tatlının suya tutulmasındaki amaç hindistan cevizine daha kolay bulamak ve bardaktan daha kolay çıkarmak için.
Tatlı cıvık yada sulu olmuyor gerçekten bende yapmadan önce tereddütte kaldım ama çok basit ve lezzetli.
  Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
radyo44.com.tr
Cevapla

Etiketler
kar, lokumu

Seçenekler
Stil

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Deniz Lokumu Violent Deniz Ürünleri 0 18 Mayıs 2013 14:36
Sadrazam Lokumu Zen Tatlılar 0 08 Kasım 2012 22:14