IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  Mobil Sohbet, Sohbet ve Sohbet Odaları




1Beğeni(ler)
  • 1 Post By Desmont

Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 05 Aralık 2014, 12:16   #1
Çevrimdışı
Çikolata Fondan


-- Sponsor Baglantı --



Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.

Fondan, meyve veya çikolata ile yapılan bir tür hamurlu Fransız tatlısıdır. Küçük kaplarda hazırlanan, içi hoş kokulu şekerlemelerdir. İşte, yemek uzmanı Arda Türkmen’den aldığımız bir fondan tarifi.

Cikolata FondanMalzemeler

100 gr. tereyağı
100 gr. bitter çikolata
100 gr. toz şeker
50 gr. un
3 yumurta
Yapılışı
Fırına girecek minik kaplarınızı erimiş tereyağ ile iyice fırçalayın. Kapların içine şeker dökün ve kabın her tarafına gezdirip yapışmayan fazla şekeri tekrar boşaltın. Çikolata ve tereyağını benmari usulü eritmeye başlayın. Benmari usulü ısıtma, ateşte tencere içinde kaynayan suyun üstüne koyduğunuz başka bir kap içinde alttaki suyun buharı ile pişirme tekniğidir. Kaynar su kesinlikle üstteki kaba değmemelidir.

Yumurtaların üzerine toz şekeri yavaş yavaş ekleyerek şeker iyice karışana kadar çırpın. Benmaride eriyen çikolata karışımını ateşten alın ve üzerine elekten geçirerek un ekleyin ve hızlıca karıştırın. Yumurta karışımı çikolataya yavaş yavaş ekleyerek karıştırmaya devam edin. Bütün karışımı hazırladığınız fırın kaplarına koyup daha önceden 180 derecede ısınmış olan fırında 8-10 dk pişirin. Fırından çıkarttığınız Fondanların servis tabağına tersyüz ederek çıkartın. Kenarından kaşığı içine soktuğunuzda dışı hafif sert içi akışkan bir çikolata kıvamında ise Fondanınız tam kıvamında olmuş demektir. İsteğinize göre krema, dondurma, reçel ya da şamfıstık ile servis edin ve hızlıca sıcakken tüketin.

Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.

Fondan, meyve veya çikolata ile yapılan bir tür hamurlu Fransız tatlısıdır. Küçük kaplarda hazırlanan, içi hoş kokulu şekerlemelerdir. İşte, yemek uzmanı Arda Türkmen’den aldığımız bir fondan tarifi.

Cikolata FondanMalzemeler

100 gr. tereyağı
100 gr. bitter çikolata
100 gr. toz şeker
50 gr. un
3 yumurta
Yapılışı
Fırına girecek minik kaplarınızı erimiş tereyağ ile iyice fırçalayın. Kapların içine şeker dökün ve kabın her tarafına gezdirip yapışmayan fazla şekeri tekrar boşaltın. Çikolata ve tereyağını benmari usulü eritmeye başlayın. Benmari usulü ısıtma, ateşte tencere içinde kaynayan suyun üstüne koyduğunuz başka bir kap içinde alttaki suyun buharı ile pişirme tekniğidir. Kaynar su kesinlikle üstteki kaba değmemelidir.

Yumurtaların üzerine toz şekeri yavaş yavaş ekleyerek şeker iyice karışana kadar çırpın. Benmaride eriyen çikolata karışımını ateşten alın ve üzerine elekten geçirerek un ekleyin ve hızlıca karıştırın. Yumurta karışımı çikolataya yavaş yavaş ekleyerek karıştırmaya devam edin. Bütün karışımı hazırladığınız fırın kaplarına koyup daha önceden 180 derecede ısınmış olan fırında 8-10 dk pişirin. Fırından çıkarttığınız Fondanların servis tabağına tersyüz ederek çıkartın. Kenarından kaşığı içine soktuğunuzda dışı hafif sert içi akışkan bir çikolata kıvamında ise Fondanınız tam kıvamında olmuş demektir. İsteğinize göre krema, dondurma, reçel ya da şamfıstık ile servis edin ve hızlıca sıcakken tüketin.
  Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
radyo44.com.tr
Cevapla

Etiketler
cikolata, fondan

Seçenekler
Stil

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
ABD GP'ye fondan 29.3 milyon dolarlık yardım Zen Diğer Spor Branşları 0 13 Aralık 2012 21:10
Çok Çok Çikolata Ye! Kralice Diyet ve Sağlıklı Beslenme 0 21 Mayıs 2008 15:50