28 Eylül 2009, 02:34 | #1 | |
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0) | Tel Tel Sütlaç Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir. Malzemeler: * 1 kg süt * 1 çay bardağı tel şehriye * 1 su bardağı toz şeker * 1 tepeleme yemek kaşığı nişasta * 1 tatlı kaşığı sıvıyağ * 1 paket vanilin Hazırlanışı: 1. Tavada şehriyeleri sıvıyağ ile kahverengi olana kadar kavuralım. (Yanmaması için dikkat edelim.) 2. Sütümüzden bir fincan ayırdıktan sonra tencerede sütü kaynatalım, kavrulan şehriye ve tozşekeri ekleyelim. Nişastayı ayırdığımız bir fincan süt ile ezelim ve tencereye ekleyelim. 3. Arasıra karıştırarak şehriyeler yumuşayana kadar ve sütlaç kıvamını alana kadar pişirelim. Ateşten almadan önce vanilini ekleyelim. 4. Sıcakken kaselere paylaştıralım ve tarçın serperek servis edelim. | |
|
Etiketler |
sutlac, sütlaç, tel |
Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir) | |
Seçenekler | |
Stil | Konuyu değerlendir |
| |
Benzer Konular | ||||
Konu | Konuyu Başlatan | Forum | Cevaplar | Son Mesaj |
Bulgurlu Sütlaç | Cappy | Tatlılar | 0 | 04 Mayıs 2014 02:47 |
Vişneli Sütlaç | oneofgirl | Tatlılar | 0 | 23 Temmuz 2013 17:17 |
Şuruplu Sütlaç | oneofgirl | Tatlılar | 0 | 23 Temmuz 2013 17:09 |
Fırında Sütlaç | Zen | Tatlılar | 0 | 08 Kasım 2012 22:10 |
Fırın Sütlaç | Kralice | Tatlılar | 1 | 12 Mart 2009 06:50 |