IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  Mobil Sohbet, Sohbet ve Sohbet Odaları




1Beğeni(ler)
  • 1 Post By Cappy

Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 01 Şubat 2015, 17:59   #1
Çevrimdışı
Çıtır Muz Tarifi


-- Sponsor Baglantı --



Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.


Malzemeler

  • 200 gr. Kadayıf
  • 3 adet Muz
  • Bal
  • Ayçiçek Yağı
Yapılışı




Muzların her birini 3 parçaya ayırın ve parçaların etrafına dolma sarar gibi dikkatlice kadayıf sarın.
•Sararken kadayıfı avucunuzun içinde çevirin ve biraz bastırın.
•Bir tabağa koyduğunuz ayçiçek yağı ile avucunuzu yağlayarak sarma işlemini kolaylaştırabilir hem de kadayıfın daha çıtır olmasını sağlayabilirsiniz.
•Fakat elinizdeki topu çok bastırmayın, bastırırsanız muz heba olabilir.
•Bu esnada 1-2 parça muz kullanılamaz hale gelebilir; ama nefis bir tatlıya ulaşmak için bu ufak bir bedel, endişelenmeyin.
•Sonrası bisiklet sürmek gibi gelecektir.
•Muzları hazırladıktan sonra, servis yapacağınız zamana kadar buzdolabında üzerleri kapalı bir şekilde bekletin.
•Servis yapmadan 5 dakika evvel çıkartıp, kızdırdığınız ayçiçek yağında (içine atacağınız parçanın tamamı yağın altında kalabilecek derinlikte yağ koyun) 1-2 dakika çevirerek pişirin.
•Kızgın olduğundan emin olmak için, bir parça kadayıfı yağa atabilirsiniz, iyice cızırdıyorsa tamam demektir.
•Kadayıflı muz parçalarının renkleri hafif değişip fotoğraftaki hale geldiklerinde istenen kıvama ulaşmış olacaksınız.
•Önceden peçete koyduğunuz bir tabağa aktarıp yağını alın.
•Sonra servis tabağına koyun ve üzerinde veya yanında balla servis edin.

Afiyet Olsun...

Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.


Malzemeler

  • 200 gr. Kadayıf
  • 3 adet Muz
  • Bal
  • Ayçiçek Yağı
Yapılışı




Muzların her birini 3 parçaya ayırın ve parçaların etrafına dolma sarar gibi dikkatlice kadayıf sarın.
•Sararken kadayıfı avucunuzun içinde çevirin ve biraz bastırın.
•Bir tabağa koyduğunuz ayçiçek yağı ile avucunuzu yağlayarak sarma işlemini kolaylaştırabilir hem de kadayıfın daha çıtır olmasını sağlayabilirsiniz.
•Fakat elinizdeki topu çok bastırmayın, bastırırsanız muz heba olabilir.
•Bu esnada 1-2 parça muz kullanılamaz hale gelebilir; ama nefis bir tatlıya ulaşmak için bu ufak bir bedel, endişelenmeyin.
•Sonrası bisiklet sürmek gibi gelecektir.
•Muzları hazırladıktan sonra, servis yapacağınız zamana kadar buzdolabında üzerleri kapalı bir şekilde bekletin.
•Servis yapmadan 5 dakika evvel çıkartıp, kızdırdığınız ayçiçek yağında (içine atacağınız parçanın tamamı yağın altında kalabilecek derinlikte yağ koyun) 1-2 dakika çevirerek pişirin.
•Kızgın olduğundan emin olmak için, bir parça kadayıfı yağa atabilirsiniz, iyice cızırdıyorsa tamam demektir.
•Kadayıflı muz parçalarının renkleri hafif değişip fotoğraftaki hale geldiklerinde istenen kıvama ulaşmış olacaksınız.
•Önceden peçete koyduğunuz bir tabağa aktarıp yağını alın.
•Sonra servis tabağına koyun ve üzerinde veya yanında balla servis edin.

Afiyet Olsun...
  Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
radyo44.com.tr
Alt 11 Ağustos 2015, 14:19   #2
Çevrimdışı
Cevap: Çıtır Muz Tarifi




Buna Hayır Demem
Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.

  Alıntı ile Cevapla

Cevapla

Etiketler
cıtır, muz, tarifi

Seçenekler
Stil

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Çıtır Kurabiye AngeL Hamur İşleri 0 14 Ocak 2015 02:25
Hellim Peynirli Çıtır Tarifi Elysian Aperatif ve Atıştırmalıklar 0 05 Haziran 2014 20:46
Çikolata Çıtır Bisküvi Tarifi Violent Pastalar 2 15 Haziran 2012 17:35
IF 'nin çıtır kızları :) Ezgi Serbest Kürsü 8 08 Eylül 2011 23:42