IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  Mobil Sohbet, Sohbet ve Sohbet Odaları




Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 02 Şubat 2015, 13:16   #1
Çevrimdışı
Kestaneli ve Pestilli Dondurma Tarifi


-- Sponsor Baglantı --



Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.


Malzemeler

  • 2 top Maraş dondurması
  • 40 gr Diyarbakır üzüm pestili
  • 1/3 adet yufka
  • 1 adet kestane şekeri
  • Kızartmak için; Ayçiçek yağı
Yapılışı


Kızarmış dondurma pestil ve kestane ile birleşince ortaya denemenizi şiddetle tavsiye edeceğim bu tarif çıktı. Öncelikle tarifte kullanacağınız dondurmanın Maraş usulü yani daha sert bir dondurma olmasını belirtmekte fayda var. Zira kızarınca diğer dondurmalar daha erken erirken, Maraş usulü benliğini uzun süre donuk muhafaza edebiliyor. 40 gram üzüm pestilini, yaklaşık A5 boyutunda bir dikdörtgen gibi tezgaha serin. Üzerine Maraş dondurmasından tercihen dondurma kaşığı ile çıkarılmış ilk topu koyun. Sonra ortasına 1 adet kestane şekerini koyup diğer top dondurmayla da üzerini kapatın. Amaç kestane şekerinin tam ortasında durduğu büyükçe bir top dondurma elde etmek. Sonra bu dondurmayı pestile daha sonra da yufkanın 1/3 üne sarın. Elinizle top dondurmayı hem bastırıp hem de döndürerek yufkanın iyice top haline gelmesini sağlayabilirsiniz. Dondurmayı sardıktan hemen sonra sıkı sıkı streç filmle kaplayıp derin dondurucuda en az 2 saat donması için bekletin. Bu işlem hem mükemmel yuvarlakta bir top elde etmek, hem de dondurmanın içinde sert bir şekilde donabilmesi, için gerekli.

Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.


Malzemeler

  • 2 top Maraş dondurması
  • 40 gr Diyarbakır üzüm pestili
  • 1/3 adet yufka
  • 1 adet kestane şekeri
  • Kızartmak için; Ayçiçek yağı
Yapılışı


Kızarmış dondurma pestil ve kestane ile birleşince ortaya denemenizi şiddetle tavsiye edeceğim bu tarif çıktı. Öncelikle tarifte kullanacağınız dondurmanın Maraş usulü yani daha sert bir dondurma olmasını belirtmekte fayda var. Zira kızarınca diğer dondurmalar daha erken erirken, Maraş usulü benliğini uzun süre donuk muhafaza edebiliyor. 40 gram üzüm pestilini, yaklaşık A5 boyutunda bir dikdörtgen gibi tezgaha serin. Üzerine Maraş dondurmasından tercihen dondurma kaşığı ile çıkarılmış ilk topu koyun. Sonra ortasına 1 adet kestane şekerini koyup diğer top dondurmayla da üzerini kapatın. Amaç kestane şekerinin tam ortasında durduğu büyükçe bir top dondurma elde etmek. Sonra bu dondurmayı pestile daha sonra da yufkanın 1/3 üne sarın. Elinizle top dondurmayı hem bastırıp hem de döndürerek yufkanın iyice top haline gelmesini sağlayabilirsiniz. Dondurmayı sardıktan hemen sonra sıkı sıkı streç filmle kaplayıp derin dondurucuda en az 2 saat donması için bekletin. Bu işlem hem mükemmel yuvarlakta bir top elde etmek, hem de dondurmanın içinde sert bir şekilde donabilmesi, için gerekli.
  Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
radyo44.com.tr
Cevapla

Etiketler
dondurma, kestaneli, pestilli, tarifi, ve

Seçenekler
Stil

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Fransız Mutfağı'ndan Kestaneli Monblan Turtası Tarifi Elysian Dünya Mutfakları 1 08 Ağustos 2014 19:49
Tel Kadayıflı Kestaneli Tatlı Pasta Tarifi oneofgirl Pastalar 0 02 Ağustos 2013 18:59
Kestaneli Kuzu Yahnisi Tarifi oneofgirl Et Yemekleri 0 24 Temmuz 2013 19:38
Pestilli Tavuk Tarifi Zen Et Yemekleri 0 20 Şubat 2013 16:55
Kestaneli Hindili Pilav Tarifi Sevda Makarnalar Pilavlar 0 18 Mart 2012 18:10