IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  Mobil Sohbet, Sohbet ve Sohbet Odaları




Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 02 Şubat 2015, 14:03   #1
Çevrimdışı
Çikolatalı Helva Tarifi


-- Sponsor Baglantı --



Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.


Malzemeler

  • 1 su bardağı irmik
  • 50 gr bitter çikolata
  • 1/2 bardak su / 150 ml su
  • 1/2 bardak süt / 150 ml süt
  • 2/3 bardak toz şeker / 200 gr toz şeker
  • 4 çorba kaşığı kakao / 25 gr kakao
  • 2 çorba kaşığı file badem /30 gr file badem
  • 1 çorba kaşığı tereyağı
  • 2-3 damla fındık şurubu
  • Servis için:
  • 4 top dondurma
  • File badem
Yapılışı


Bu tarifin güzelliği çok geleneksel bir lezzeti çok küçük bir dokunuşla bambaşka bir şey haline dönüştürmesi. Böyle tarifleri çok seviyorum. Mutfağımızın yeni bakış açılarıyla ne kadar daha zenginleşebileceğini gösteriyor bizlere.

Helvayı kavuracağınız tencereye 1 çorba kaşığı tereyağını ekleyip eritin. İçine 1 su bardağı irmik ekleyip, eze eze kavurun. İrmik rengini değiştirmeye başlayınca 30 gr file bademi de ilave edip iki dakika daha kavurmaya devam edin.

Bir sos tenceresinde 200 gr, yaklaşık 2/3 su bardağı toz şeker, 150 ml, yaklaşık ½ su bardağı su, 150 ml, yaklaşık ½ su bardağı süt, 25 gr, 4 çorba kaşığı kakaoyu ekleyip ocağın üzerine koyun ve ısınması için altını yakın. Sos ısınınca altını kapatıp içine 50 gr bitter çikolata ekleyip, karıştırın. Çikolata sosun içinde eriyince 2-3 damla fındık şurubunu ekleyin ve bütün karışımı irmik tenceresine döküp bütün malzemeler bir araya gelene kadar 30-40 saniye daha altı açık bir şekilde karıştırın. Ardından demlenmesi için tencerenin altını ve kapağını kapatıp 30-40 dakika bırakın.

Helva dinlendikten sonra servis etmek için çukur bir kabın içine kabın tamamını kaplayacak ve uçlardan dışarı sarkacak şekilde streç film yerleştirin. Yaklaşık 2 çorba kaşığı helva ekleyip, kaşığın arkası ile düzleştirin. Kabın tamamına helvanın yayıldığına emin olun ve içine 1 top dondurma koyun. Üzerine dondurmayı kaplayıp, kabın tamamı dolduracak kadar helva yerleştirin. Dışarı doğru taşan streç filmi üzerine kapatıp helvayı iyice düzleştirin. Sonra streç filmi tekrar açın ve çukur kaseyi servis tabağınıza ters çevirip, tamamen streç filmden ayırın. Son olarak üzerlerine file badem serpin. Çikolatalı helvanız tatlı yiyip tatlı konuşmanız için yemeğe hazır.

Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.


Malzemeler

  • 1 su bardağı irmik
  • 50 gr bitter çikolata
  • 1/2 bardak su / 150 ml su
  • 1/2 bardak süt / 150 ml süt
  • 2/3 bardak toz şeker / 200 gr toz şeker
  • 4 çorba kaşığı kakao / 25 gr kakao
  • 2 çorba kaşığı file badem /30 gr file badem
  • 1 çorba kaşığı tereyağı
  • 2-3 damla fındık şurubu
  • Servis için:
  • 4 top dondurma
  • File badem
Yapılışı


Bu tarifin güzelliği çok geleneksel bir lezzeti çok küçük bir dokunuşla bambaşka bir şey haline dönüştürmesi. Böyle tarifleri çok seviyorum. Mutfağımızın yeni bakış açılarıyla ne kadar daha zenginleşebileceğini gösteriyor bizlere.

Helvayı kavuracağınız tencereye 1 çorba kaşığı tereyağını ekleyip eritin. İçine 1 su bardağı irmik ekleyip, eze eze kavurun. İrmik rengini değiştirmeye başlayınca 30 gr file bademi de ilave edip iki dakika daha kavurmaya devam edin.

Bir sos tenceresinde 200 gr, yaklaşık 2/3 su bardağı toz şeker, 150 ml, yaklaşık ½ su bardağı su, 150 ml, yaklaşık ½ su bardağı süt, 25 gr, 4 çorba kaşığı kakaoyu ekleyip ocağın üzerine koyun ve ısınması için altını yakın. Sos ısınınca altını kapatıp içine 50 gr bitter çikolata ekleyip, karıştırın. Çikolata sosun içinde eriyince 2-3 damla fındık şurubunu ekleyin ve bütün karışımı irmik tenceresine döküp bütün malzemeler bir araya gelene kadar 30-40 saniye daha altı açık bir şekilde karıştırın. Ardından demlenmesi için tencerenin altını ve kapağını kapatıp 30-40 dakika bırakın.

Helva dinlendikten sonra servis etmek için çukur bir kabın içine kabın tamamını kaplayacak ve uçlardan dışarı sarkacak şekilde streç film yerleştirin. Yaklaşık 2 çorba kaşığı helva ekleyip, kaşığın arkası ile düzleştirin. Kabın tamamına helvanın yayıldığına emin olun ve içine 1 top dondurma koyun. Üzerine dondurmayı kaplayıp, kabın tamamı dolduracak kadar helva yerleştirin. Dışarı doğru taşan streç filmi üzerine kapatıp helvayı iyice düzleştirin. Sonra streç filmi tekrar açın ve çukur kaseyi servis tabağınıza ters çevirip, tamamen streç filmden ayırın. Son olarak üzerlerine file badem serpin. Çikolatalı helvanız tatlı yiyip tatlı konuşmanız için yemeğe hazır.
  Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
radyo44.com.tr
Cevapla

Etiketler
çikolatalı, helva, tarifi

Seçenekler
Stil

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Güveçte Çikolatalı Muzlu Helva Tarifi Cappy Tatlılar 0 02 Şubat 2015 13:57
Saklı Helva Tarifi Cappy Tatlılar 0 01 Şubat 2015 21:05
Osmanlıda Helva sohbetleri- Helva sohbeti nedir? Zen Osmanlı Tarihi 0 15 Mayıs 2014 17:06
Kağıt helva pastası tarifi Lady Pastalar 0 23 Temmuz 2012 14:19
Kağıt helva pastası tarifi Sır Pastalar 0 16 Mayıs 2011 09:54