IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  Mobil Sohbet, Sohbet ve Sohbet Odaları




Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 07 Şubat 2015, 21:52   #1
Çevrimdışı
Padişah Sarması


-- Sponsor Baglantı --


150 gr tereyağı
0,5 paket baklavalık yufka
500 gr ince çekilmiş badem
200 gr kuru incir
200 gr kuru kayısı
3 su bardağı toz şeker
2,5 su bardağı su
1 yemek kaşığı limon suyu

Şeker ve suyu tencereye alıp kaynatın. Hafif koyulaşınca limon suyunu ilave edin. İki taşım kaynattıktan sonra ocaktan alıp soğumaya bırakın. İncir ve kayısıyı çok ince olacak şekilde kıyın. Tezgaha 3 kat baklavalık yufka serin. Her yufka arasına eritilmiş tereyağını sürün. 3 kat yufkayı ortadan ikiye kesin. Doğradığınız incir, kayısı ve bademi üzerine serpin. Rulo şeklinde sarıp yağlanmış tepsiye dizin. Kalan malzemelere de aynı işlemi uygulayın. İki parmak kalınlığında dilimler kesin. Kalan tereyağını üzerine gezdirin. Önceden ısıtılmış 200 derece fırından kızarıncaya kadar pişirin. Fırından çıkardıktan 10 dakika sonra soğuk şerbeti üzerine gezdirin.
150 gr tereyağı
0,5 paket baklavalık yufka
500 gr ince çekilmiş badem
200 gr kuru incir
200 gr kuru kayısı
3 su bardağı toz şeker
2,5 su bardağı su
1 yemek kaşığı limon suyu

Şeker ve suyu tencereye alıp kaynatın. Hafif koyulaşınca limon suyunu ilave edin. İki taşım kaynattıktan sonra ocaktan alıp soğumaya bırakın. İncir ve kayısıyı çok ince olacak şekilde kıyın. Tezgaha 3 kat baklavalık yufka serin. Her yufka arasına eritilmiş tereyağını sürün. 3 kat yufkayı ortadan ikiye kesin. Doğradığınız incir, kayısı ve bademi üzerine serpin. Rulo şeklinde sarıp yağlanmış tepsiye dizin. Kalan malzemelere de aynı işlemi uygulayın. İki parmak kalınlığında dilimler kesin. Kalan tereyağını üzerine gezdirin. Önceden ısıtılmış 200 derece fırından kızarıncaya kadar pişirin. Fırından çıkardıktan 10 dakika sonra soğuk şerbeti üzerine gezdirin.
  Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
radyo44.com.tr
Cevapla

Etiketler
padişah, sarması

Seçenekler
Stil

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Ebegümeci sarması Amelia Dolma ve Sarmalar 0 17 Mart 2014 18:46
Pırasa sarması Zen Dolma ve Sarmalar 0 09 Kasım 2012 13:49
Tavuk Sarması Liaaa Tavuk Yemekleri 0 28 Mayıs 2012 02:27
Efe Sarması YapraK Et Yemekleri 0 15 Şubat 2010 22:13
Karalahana Sarması YapraK Dolma ve Sarmalar 0 12 Eylül 2009 22:02