IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  Mobil Sohbet, Sohbet ve Sohbet Odaları




Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 13 Eylül 2016, 15:31   #1
Çevrimdışı
Elmalı Samsa


-- Sponsor Baglantı --


Elmalı Samsa

Elmalı Samsa Malzemeleri
4 adet milföy hamuru
Un – hamurun yapışmaması için


İç harcı için Malzemeler
2 adet elma – rende
1 yemek kaşığı tereyağı
2 yemek kaşığı esmer şeker
1 yemek kaşığı galeta unu
1 tatlı kaşığı tarçın
1 yemek kaşığı toz badem


Şerbeti için Malzemeler
1 su bardağı şeker
1.5 su bardağı su
2-3 limon damlası

Üzeri için Malzemeler
1 yumurta sarısı
2 yemek kaşığı su


Süslemek için Malzemeler
File badem
Bir sos tenceresine su ve şekeri koyup, şeker eriyinceye kadar sürekli karıştırın ve kaynamaya bırakın. Şerbet kaynayınca limon suyunu ilave edip soğumaya bırakın. Bir tavada tereyağını eritin ardından esmer şeker, elma, galeta unu, tarçın, toz badem ilave edip soteleyin ve kenara alın. Tezgahınızı çok hafif unlayın ve milföy hamurlarını kenarları üst üste gelecek şekilde iki sıra halinde dizin (büyük bir dikdörtgen elde etmelisiniz). Merdane yardımıyla parçalar iyice birleşip bütün bir hamur olana kadar inceltin. Bıçakla kenarları düzelterek dikdörtgen bir hamur elde edin. Elmalı harcı hamurun üzerine iyice yayın ve yarısına kadar rulo yapın. İlk ruloyu tamamlayınca bıçakla kesin ve kalan yarısıyla bir rulo daha yapın. Ruloları 2 şer parmak kalınlığında kesip fırın kabına yerleştirin.
Ayrı bir kapta yumurta sarısı ve suyu iyice çırpıp tatlının üzerine fırçayla sürün 180 derece önceden ısıtılmış firında 25 dakika pişirin. Tatlıyı fırından çıkarttıktan sonra 5 dakika dinlendirin, şerbetini verin file bademle süsleyin.

Elmalı Samsa

Elmalı Samsa Malzemeleri
4 adet milföy hamuru
Un – hamurun yapışmaması için


İç harcı için Malzemeler
2 adet elma – rende
1 yemek kaşığı tereyağı
2 yemek kaşığı esmer şeker
1 yemek kaşığı galeta unu
1 tatlı kaşığı tarçın
1 yemek kaşığı toz badem


Şerbeti için Malzemeler
1 su bardağı şeker
1.5 su bardağı su
2-3 limon damlası

Üzeri için Malzemeler
1 yumurta sarısı
2 yemek kaşığı su


Süslemek için Malzemeler
File badem
Bir sos tenceresine su ve şekeri koyup, şeker eriyinceye kadar sürekli karıştırın ve kaynamaya bırakın. Şerbet kaynayınca limon suyunu ilave edip soğumaya bırakın. Bir tavada tereyağını eritin ardından esmer şeker, elma, galeta unu, tarçın, toz badem ilave edip soteleyin ve kenara alın. Tezgahınızı çok hafif unlayın ve milföy hamurlarını kenarları üst üste gelecek şekilde iki sıra halinde dizin (büyük bir dikdörtgen elde etmelisiniz). Merdane yardımıyla parçalar iyice birleşip bütün bir hamur olana kadar inceltin. Bıçakla kenarları düzelterek dikdörtgen bir hamur elde edin. Elmalı harcı hamurun üzerine iyice yayın ve yarısına kadar rulo yapın. İlk ruloyu tamamlayınca bıçakla kesin ve kalan yarısıyla bir rulo daha yapın. Ruloları 2 şer parmak kalınlığında kesip fırın kabına yerleştirin.
Ayrı bir kapta yumurta sarısı ve suyu iyice çırpıp tatlının üzerine fırçayla sürün 180 derece önceden ısıtılmış firında 25 dakika pişirin. Tatlıyı fırından çıkarttıktan sonra 5 dakika dinlendirin, şerbetini verin file bademle süsleyin.

__________________
Ponçik kızını bekleyen tatliş bir hatun..
  Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
radyo44.com.tr
Cevapla

Etiketler
ardanin mutfagindan, elmalı samsa, elmalı samsa nasil yapilir, elmalı samsa tarifi, tarifler, tatli tarifleri, tatlilar

Seçenekler
Stil

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Elmalı Pay AngeL Tatlılar 0 15 Ocak 2015 01:25
Samsa Amelia Sözlük 0 28 Ağustos 2014 17:18
Samsa Tatlısı N999 Tatlılar 2 08 Ekim 2012 14:30
Samsa Çavuş Liaaa Biyografiler 0 20 Mart 2012 22:17