IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  Mobil Sohbet, Sohbet ve Sohbet Odaları




Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 13 Kasım 2017, 18:47   #1
Çevrimiçi
PORTAKALLI MUHALLEBİ


-- Sponsor Baglantı --



Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.



İçindekiler:

•1 su bardağı portakal suyu

•3 su bardağı süt

•1-1,5 su bardağı toz şeker

•4 çorba kaşığı mısır nişastası

•2 portakal kabuğu rendesi (portakalın beyaz kısmını almadan)

•1 paket vanilya

•Minik minik doğranmış 1 adet portakal (kabukları ve beyaz kısmı alınmış)

Tarif:

•Portakal suyunu ve 2 su bardağı sütü tencereye koyup üzerine toz şekeri ilave edelim.

•Toz şeker miktarı damak tadınıza göre değişebilir isterseniz önce bir su bardağı koyun daha sonra tadına bakarsınız ve az gelirse biraz daha ilave edebilirsiniz.

•Yavaş yavaş karıştırarak ocakta şeker eriyene kadar ısıtın.

•Diğer tarafta nişasta ve kalan sütü bir kase içerisinde iyice karıştırın.

•Şeker eriyip sütümüz kaynama noktasına gelince yavaş yavaş devamlı karıştırarak nişastayı ve portakal kabuklarını ilave edin.

•Kaynamaya başlayınca ocağı kısın ve devamlı karıştırarak 2 dakika kadar pişirmeye devam edin.

•En son vanilya ve portakal tanelerini ekleyip ocaktan alın.

•İlk sıcaklığı çıktıktan sonra kaselere paylaştırın ve soğuduktan sonra servis edin.

Tarif: Sibel Yalçın

([Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]..
..Z~D~A)



Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.



İçindekiler:

•1 su bardağı portakal suyu

•3 su bardağı süt

•1-1,5 su bardağı toz şeker

•4 çorba kaşığı mısır nişastası

•2 portakal kabuğu rendesi (portakalın beyaz kısmını almadan)

•1 paket vanilya

•Minik minik doğranmış 1 adet portakal (kabukları ve beyaz kısmı alınmış)

Tarif:

•Portakal suyunu ve 2 su bardağı sütü tencereye koyup üzerine toz şekeri ilave edelim.

•Toz şeker miktarı damak tadınıza göre değişebilir isterseniz önce bir su bardağı koyun daha sonra tadına bakarsınız ve az gelirse biraz daha ilave edebilirsiniz.

•Yavaş yavaş karıştırarak ocakta şeker eriyene kadar ısıtın.

•Diğer tarafta nişasta ve kalan sütü bir kase içerisinde iyice karıştırın.

•Şeker eriyip sütümüz kaynama noktasına gelince yavaş yavaş devamlı karıştırarak nişastayı ve portakal kabuklarını ilave edin.

•Kaynamaya başlayınca ocağı kısın ve devamlı karıştırarak 2 dakika kadar pişirmeye devam edin.

•En son vanilya ve portakal tanelerini ekleyip ocaktan alın.

•İlk sıcaklığı çıktıktan sonra kaselere paylaştırın ve soğuduktan sonra servis edin.

Tarif: Sibel Yalçın

([Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]..
..Z~D~A)


__________________
#HerSeyCokGuzeℒoℒacak..ღ ❦
  Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
radyo44.com.tr
Cevapla

Etiketler
portakallı muhallebi

Seçenekler
Stil

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
FREZAZ DE ARANJUR (PORTAKALLI ÇİLEK) (İspanyol) PySSyCaT Dünya Mutfakları 0 16 Eylül 2016 17:27
PORTAKALLI ÖRDEK PySSyCaT Dünya Mutfakları 0 24 Şubat 2016 15:21
Portakalli Haşhaşli Kek Seyra Kek Tarifleri 0 17 Ekim 2014 23:04
Zeytinyağli Portakalli Kereviz oneofgirl Sebze Yemekleri 0 31 Temmuz 2013 16:55
Portakalli ÜÇgen pasta Sır Pastalar 0 11 Nisan 2010 12:23