IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  Mobil Sohbet, Sohbet ve Sohbet Odaları




Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 01 Mayıs 2018, 23:55   #1
Çevrimdışı
Etimek Tatlısı Tarifi


-- Sponsor Baglantı --



Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.


Malzemeler:
12 adet tuzsuz etimek

Serbeti için:

1,5 su bardagi seker
2 su bardagi su
Muhallebisi için:

1 litre süt
6 yemek kasigi seker
1 paket vanilya
1 yemek kasigi tereyag
6 yemek kasigi un
2 yemek kasigi misir nisastasi
Üzeri için:

1 paket krem santi
1 su bardagi süt (200ml)
Ceviz ya da Antep fistigi
Yapilisi:
2 su bardagi sicak su ile 1,5 su bardagi sekeri minik bir tencereye alarak kaynattim. Kaynamaya basladiktan 5-6 dk. sonra altini kapatarak. Serbeti 10 dk kadar beklettim.

Eger serbeti karamelize edilmis istiyorsaniz önce sekeri tencerede kavurun videoda anlatildigi gibi üzerine su ekleyerek serbeti hazirlayabilirsiniz.

Bu arada da genisçe bir borcama 12 tane etimegi güzelce siraladim. Kepçe yardimi ile serbeti etimeklerin her yerine gelecek sekilde dagittim. Etimekler islanirken hemen muhallebiyi hazirlamaya basladim.

Tarifin aslinda malzemeler 750ml süte göre verilmisti ama ben tepsim genis oldugu için 1 litre süt ile hazirladim. Eger sizde küçük bir tepsiye yapiyorsaniz etimek sayisina göre malzemenizi ayarlayabilirsiniz.

1 litre sütün içine vanilya ve tereyag hariç tüm muhallebi malzemelerini ekledim ve iyice çirptiktan sonra kaynayana kadar karistirarak muhallebiyi hazirladim. Kaynamaya basladiktan sonra vanilya ve tereyagi ilave ederek 2-3 dk kadar daha karistirdim ve ocagi kapattim. Muhallebi 5 dakika kadar dinlendikten sonra etimeklerin üzerine dökerek yüzeyini düzelttim.

Krem santiyi tatlinin üzerine dökmeden önce iyice sogumasi için tatliyi beklemeye aldim. Eger muhallebinin sogumasini beklemezseniz krem santi eriyerek kötü bir görüntü olusturur bu nedenle sogudugundan emin olmadan krem santiyi eklemeyin.

Soguyan tatlinin üzerine 1 su bardagi süt ile hazirladigim krem santiyi hazirlayarak sürdüm. Üzerini streç film ile kapatarak buz dolabina kaldirdim.

Bu tatliyi bir gün buzdolabindan beklettikten sonra servis etmelisiniz. Üzerine tercihinize basli olarak ceviz ya da antep fistigi serperek servis edebilirsiniz. Afiyet olsun

Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.


Malzemeler:
12 adet tuzsuz etimek

Serbeti için:

1,5 su bardagi seker
2 su bardagi su
Muhallebisi için:

1 litre süt
6 yemek kasigi seker
1 paket vanilya
1 yemek kasigi tereyag
6 yemek kasigi un
2 yemek kasigi misir nisastasi
Üzeri için:

1 paket krem santi
1 su bardagi süt (200ml)
Ceviz ya da Antep fistigi
Yapilisi:
2 su bardagi sicak su ile 1,5 su bardagi sekeri minik bir tencereye alarak kaynattim. Kaynamaya basladiktan 5-6 dk. sonra altini kapatarak. Serbeti 10 dk kadar beklettim.

Eger serbeti karamelize edilmis istiyorsaniz önce sekeri tencerede kavurun videoda anlatildigi gibi üzerine su ekleyerek serbeti hazirlayabilirsiniz.

Bu arada da genisçe bir borcama 12 tane etimegi güzelce siraladim. Kepçe yardimi ile serbeti etimeklerin her yerine gelecek sekilde dagittim. Etimekler islanirken hemen muhallebiyi hazirlamaya basladim.

Tarifin aslinda malzemeler 750ml süte göre verilmisti ama ben tepsim genis oldugu için 1 litre süt ile hazirladim. Eger sizde küçük bir tepsiye yapiyorsaniz etimek sayisina göre malzemenizi ayarlayabilirsiniz.

1 litre sütün içine vanilya ve tereyag hariç tüm muhallebi malzemelerini ekledim ve iyice çirptiktan sonra kaynayana kadar karistirarak muhallebiyi hazirladim. Kaynamaya basladiktan sonra vanilya ve tereyagi ilave ederek 2-3 dk kadar daha karistirdim ve ocagi kapattim. Muhallebi 5 dakika kadar dinlendikten sonra etimeklerin üzerine dökerek yüzeyini düzelttim.

Krem santiyi tatlinin üzerine dökmeden önce iyice sogumasi için tatliyi beklemeye aldim. Eger muhallebinin sogumasini beklemezseniz krem santi eriyerek kötü bir görüntü olusturur bu nedenle sogudugundan emin olmadan krem santiyi eklemeyin.

Soguyan tatlinin üzerine 1 su bardagi süt ile hazirladigim krem santiyi hazirlayarak sürdüm. Üzerini streç film ile kapatarak buz dolabina kaldirdim.

Bu tatliyi bir gün buzdolabindan beklettikten sonra servis etmelisiniz. Üzerine tercihinize basli olarak ceviz ya da antep fistigi serperek servis edebilirsiniz. Afiyet olsun
__________________
Mantık sizi A noktasından B noktasına götürür.
Hayal gücü ise her yere.
  Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
radyo44.com.tr
Cevapla

Etiketler
etimektatlısı, tatlı, yemektarifleri

Seçenekler
Stil

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Etimek Tatlısı Lilith İF'den Özgün Tarifler 0 21 Eylül 2014 15:50
Muhallebili Etimek Tatlısı oneofgirl Tatlılar 0 02 Ağustos 2013 17:44
Diyet Etimek Tatlısı Zen Diyet Tarifleri 0 19 Kasım 2012 14:40
Diyet Etimek Tatlısı Ay Pastalar 5 02 Ekim 2010 18:16
Etimek Tatlısı Kralice Tatlılar 1 12 Mart 2009 06:59