IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  Mobil Sohbet, Sohbet ve Sohbet Odaları




3Beğeni(ler)
  • 2 Post By Beatrice
  • 1 Post By oMeN

Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 08 Mayıs 2019, 12:36   #1
Çevrimiçi
Pekmezli taş kadayıf


-- Sponsor Baglantı --



Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.


Pekmezli taş kadayıf tarifi için malzemeler
10 yassı kadayıf
1 su bardağı dövülmüş ceviz içi
2 tatlı kaşığı tarçın
Kızartmak için

1/2 su bardağı sıvı yağ
3 yumurta Şerbeti için
1 su bardağı pekmez
1 su bardağı toz şeker
4 su bardağı su

Pekmezli taş kadayıf Nasıl Yapılır
Şerbeti hazırlamak için su ve şekeri bir tencereye koyup, kısık ateşte şeker eriyene kadar ara sıra karıştırarak pişirin. Şerbet kaynamaya başlayınca 10 dakika daha kaynatıp pekmezi ilave edin. 5 dakika daha kaynattıktan sonra ocağın altını kapatıp, şerbetin ılık hale gelmesini bekleyin.
Diğer tarafta yumurtaları derin bir kaseye kırıp, çatal ya da tel çırpıcı yardımıyla çırpın. Sıvı yağı derin bir tavada kızdırın. Geniş bir cam kaba soğuk su doldurup bir kenarda bekletin. Taş kadayıfların içine 1’er yemek kaşığı iri dövülmüş ceviz içi koyup, yarım ay şeklinde kapatın ve kenarlarını bastırarak yapıştırın. Tek tek yumurtaya bulayıp kızgın yağda önlü arkalı kızartın.
Kızaran taş kadayıfları tavadan alıp yumurta kokmaması ve fazla yağını bırakması için kabın içindeki soğuk suya batırıp çıkarın. Kadayıfları çatal yardımıyla birkaç saniye havada tutarak suyunu süzün. Süzdüğünüz kadayıfları hemen ılık şerbetin olduğu tencerenin içine atın ve ocağın altını yakarak kadayıfları 15 dakika kadar şurupla ısıtın. Şerbeti iyice çeken kadayıfları çatal yardımıyla süzerek şerbetten alın. Servis tabağına aldığınız kadayıfların üzerine 1 su bardağı kadar şerbet gezdirin. Üzerlerine çekilmiş ceviz içi ve tarçın serpiştirip ılık servis yapın.

alıntı

Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.


Pekmezli taş kadayıf tarifi için malzemeler
10 yassı kadayıf
1 su bardağı dövülmüş ceviz içi
2 tatlı kaşığı tarçın
Kızartmak için

1/2 su bardağı sıvı yağ
3 yumurta Şerbeti için
1 su bardağı pekmez
1 su bardağı toz şeker
4 su bardağı su

Pekmezli taş kadayıf Nasıl Yapılır
Şerbeti hazırlamak için su ve şekeri bir tencereye koyup, kısık ateşte şeker eriyene kadar ara sıra karıştırarak pişirin. Şerbet kaynamaya başlayınca 10 dakika daha kaynatıp pekmezi ilave edin. 5 dakika daha kaynattıktan sonra ocağın altını kapatıp, şerbetin ılık hale gelmesini bekleyin.
Diğer tarafta yumurtaları derin bir kaseye kırıp, çatal ya da tel çırpıcı yardımıyla çırpın. Sıvı yağı derin bir tavada kızdırın. Geniş bir cam kaba soğuk su doldurup bir kenarda bekletin. Taş kadayıfların içine 1’er yemek kaşığı iri dövülmüş ceviz içi koyup, yarım ay şeklinde kapatın ve kenarlarını bastırarak yapıştırın. Tek tek yumurtaya bulayıp kızgın yağda önlü arkalı kızartın.
Kızaran taş kadayıfları tavadan alıp yumurta kokmaması ve fazla yağını bırakması için kabın içindeki soğuk suya batırıp çıkarın. Kadayıfları çatal yardımıyla birkaç saniye havada tutarak suyunu süzün. Süzdüğünüz kadayıfları hemen ılık şerbetin olduğu tencerenin içine atın ve ocağın altını yakarak kadayıfları 15 dakika kadar şurupla ısıtın. Şerbeti iyice çeken kadayıfları çatal yardımıyla süzerek şerbetten alın. Servis tabağına aldığınız kadayıfların üzerine 1 su bardağı kadar şerbet gezdirin. Üzerlerine çekilmiş ceviz içi ve tarçın serpiştirip ılık servis yapın.

alıntı
  Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
radyo44.com.tr
Alt 08 Mayıs 2019, 13:05   #2
Çevrimiçi
Cevap: Pekmezli taş kadayıf




Neler varmış neler, dünyadan haberimiz yok
Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.

__________________
Edep; aklın Tercümanıdır. İnsan edebi kadar akıllı, Aklı kadar şerefli, Şerefi kadar Kıymetlidir. Massive..
  Alıntı ile Cevapla

Alt 08 Mayıs 2019, 13:18   #3
Çevrimiçi
Cevap: Pekmezli taş kadayıf




oMeN Nickli Üyeden Alıntı
Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.
Neler varmış neler, dünyadan haberimiz yok
Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.

ya analar ne evlatlar doğuruyor hjhjhj

  Alıntı ile Cevapla

Cevapla

Etiketler
kadayıf, pekmez, tas

Seçenekler
Stil

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Pekmezli detoks Ebru Diyet Tarifleri 0 01 Nisan 2016 15:46
Pekmezli Hurmalı Kek Elysian Kek Tarifleri 0 25 Nisan 2014 10:02
Elmalı Pekmezli Kek oneofgirl Kek Tarifleri 0 12 Ağustos 2013 16:46
Pekmezli Zencefilli Kek Zen Kek Tarifleri 0 02 Şubat 2013 18:09
Kadayıf ve Kadayıf Şerbeti Liaaa Tatlılar 0 28 Şubat 2012 13:29