IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
Etiketlenen Kullanıcılar

Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Konuyu Değerlendir Stil
Alt 07 Ocak 2020, 02:55   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Kadayıflı Kurabiye




[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]



Sizi, müthiş bir lezzetle buluşturmamı ister misiniz? O halde, oradan hazır kavrulmuş 1 su bardağı kadayıfınızı hazırlayın ve beni dikkatli bir şekilde dinleyin. Bugün sizlere, çok lezzetli bir kurabiye tarifi vereceğim… Kurabiyenin içindeki kadayıflara kesinlikle hayran kalacaksınız. Malzemeleri aşağıya bırakıyorum, tabii yapılışını da… Yaparsanız, bir tabak kurabiyenizi de alırım ama… Şimdiden kolay gelsin hepinize..
Malzemeler
Hamuru için gerekli malzemeler
1 su bardağı sıvı yağ
1 adet yumurta
3,5 su bardağı un
125 gr margarin
1 su bardağı irmik
1 çay bardağı yogurt
1 yemek kaşığı sirke
Yarım paket kabartma tozu
1 paket vanilya
İç harcı için gerekli malzemeler
Yarım su bardağı ceviz
1 su bardağı kadayıf (hazır kavrulmuş olması gerekmektedir)
1 çay kaşığı tarçın
Şerbeti için gerekli malzemeler 3 su bardağı su
2,5 su bardağı şeker
1 dilim limon

Hazırlanışı:


  1. Başlangıçta sıvı yağı, margarini ve yumurtayı iyice karıştırmanız gerekmektedir.
  2. Ardından yoğurt, irmik, kabartma tozu, vanilya ve sirkeyi ilave edip yoğurma işlemine başlamalısınız.
  3. Hamurdan ilk önce portakal büyüklüğünde parçalar almalısınız.
  4. Bu parçaları, büyük bir kaseye koymalı üzerine de cevizi, tarçını ve kadayıfı katarak yoğurmaya devam etmelisiniz.
  5. Daha sonra hamurdan ceviz büyüklüğünde bir parça koparmalısınız.
  6. Bu parçayı avucunuzun içinde açmalı ve içine de belli bir miktar iç harcı koymalısınız.
  7. İç harcını yerleştirdiğiniz hamuru, uç kısımlarından iyice kapatmalısınız ve ters çevirip yuvarlamalısınız.
  8. Sonraki işlemde, mutfak cımbızını kullanarak hamura şekil vermeniz gerekmektedir.
  9. Tüm hamur bitene kadar aynı işlem tekrar edilmelidir.
  10. Hazırlamış olduğunuz tatlıları yağlı kağıt serili olan tepsinize güzelce dizmelisiniz.
  11. 200 derecelik fırında, tatlınızı üzeri kızarana kadar pişirmelisiniz.
  12. Hamur pişerken siz de şerbetin yapımına başlayabilirsiniz.
  13. Tencerenize suyu ve şekeri koymalı, kaynayana kadar karıştırmalısınız.
  14. Şerbetiniz kaynamaya başladığında, içine limon dilimini de atmalısınız ve bir süre daha kaynadıktan sonra şerbetinizi kenara almalısınız.
  15. Tatlınız piştikten sonra, yalnızca 2 dakika soğumaya bırakmalı ve üzerine sıcak olan (el yakmayan) şerbeti dökmelisiniz.
  16. Şerbet dökme işleminin ardından tatlınızı 1-2 saat dinlendirmelisiniz.
  17. Tatlınızı dinlendirdikten sonra istediğiniz zaman servis edebilirsiniz.

 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları reklam ver Benimmekan Mobil Sohbet
Alt 07 Ocak 2020, 04:01   #2
Çevrimiçi
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Cevap: Kadayıflı Kurabiye




Bunu denemek lazım

 
Alıntı ile Cevapla

Cevapla

Etiketler
kadayıflı kurabiye


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Var
Mesaj Yazma Yetkiniz Var
Eklenti Yükleme Yetkiniz Var
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Tuzlu kurabiye tarifi: Çayın yanına ağızda dağılan sirkeli ve sirkesiz tuzlu kurabiye tarifleri Sanem Aperatif ve Atıştırmalıklar 0 11 Kasım 2018 21:03
Kadayıflı Puding Ebru Tatlılar 2 10 Mayıs 2016 21:30
Tel Kadayıflı Karides Elysian Deniz Ürünleri 0 25 Şubat 2014 12:28
Tel Kadayıflı Kestaneli Tatlı Zen Tatlılar 0 20 Kasım 2012 18:44
Kadayıflı muhallebi Nur Tatlılar 0 13 Eylül 2011 22:18