![]() |
![]() |
![]() | #1 | |
Çevrimdışı ![]() IF Ticaret Sayısı: (0) | Kaymaklı Ekmek Kadayıfı Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir. Malzemeler; 10 gr yaş maya 1 yemek kaşığı tereyağı 1 yemek kaşığı şeker 100 ml süt 1 yumurta 250 gr un Hamuru ıslatmak için: 1 su bardağı pekmez 2,5 su bardağı ılık su Şerbeti için: 4 su bardağı şeker 5 bardağı su Birkaç damla limon suyu Yapılışı:👇 Ilık sütün içerisinde mayayı ve şekeri eritin. Daha sonra bir kabın içerisine tüm hamur malzemelerini ekleyin ve yoğurun. Yoğurduğunuz hamuru yuvarlak pişirme tepsinizin büyüklüğüne göre açın. (Tercihen 30 cm çapında) Açtığınız hamuru tepsiye yerleştirin ve mayalanması için yaklaşık 1 saat bekleyin. Mayalanan hamuru 250 derecede altı üstü kızarana kadar pişirin ve 1 gün dinlenmeye bırakın. Süre sonunla pekmezli su ile birlikte hamuru ıslatın. Şerbeti için; suyu ve şekeri kaynatın, içerisine birkaç damla limon suyu ilave edin. Koyulaştığında ocaktan alın. Şerbet soğuduktan sonra ekmek kadayıfını tepsiyle birlikte ocağın üzerine alın ve çevirerek yavaş yavaş şerbeti ilave edin. Sıcaklıkla birlikte şerbet daha iyi çekilecektir. Servis ederken üzerine kaymak ekleyin. Afiyet olsun Dipnot: Çok da güzel yaparım ☺
__________________ ''Zamanın Eli Değdi Bize Artık Aynı Değiliz İkimiz de'' Kullanıcı imzalarındaki bağlantı ve resimleri görebilmek için en az 20 mesaja sahip olmanız gerekir ya da üye girişi yapmanız gerekir. | |
| ![]() |
Etiketler |
kaymaklı ekmek kadayıfı, tatlı tarifleri |
Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir) | |
| |
![]() | ||||
Konu | Konuyu Başlatan | Forum | Cevaplar | Son Mesaj |
Tavada Yapılır, Lezzet : İrmikten Ekmek Kadayıfı Tarifi | yeSa | Tatlılar | 1 | 01 Ağustos 2020 00:12 |
Kaymaklı Ekmek Kadayıfı | Rhytia | Tatlılar | 0 | 25 Ocak 2014 20:56 |
Şantili Vişneli Ekmek Kadayıfı | oneofgirl | Tatlılar | 0 | 05 Eylül 2013 15:22 |
Ekmek Kadayıfı | Zen | Tatlılar | 0 | 07 Kasım 2012 22:35 |
Taş Kadayıfı | Burce | Tatlılar | 0 | 26 Nisan 2012 22:53 |