28 Eylül 2011, 05:40
#1 Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
Fırın Poşetinde Limonlu & Otlu Tavuk
Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir. Fırın Poşetinde Limonlu & Otlu Tavuk içindekiler 1 adet bütün tavuk 2 adet kuru soğan, halka halka doğranmış 3 adet sarımsak, dövülmüş 4 dal taze kekik 1 limon Zeytinyağı Tuz Karabiber hazırlanışı Yemeği hazırlamaya başlamadan yarım saat önce tavuğu buzdolabından çıkarın. Yarım saat sonra iyice yıkayıp kağıt havlu ile kurulayın. Fırını 220 dereceye getirin. Tavuğun içine, üzerine ve derisinin altına zeytinyağı sürüp tuz ve karabiber serpin. Fırın poşetini unlayıp fazla unu boşaltın. Soğan halkalarını poşete yerleştirin. Limonu dörde bölün. Limon dilimlerini, kekiği ve sarımsağı tavuğun içine yerleştirin. Kanatları altta kalacak şekilde tavuğu fırın poşetindeki soğanların üzerine koyun. Ağzını bağlayıp ısınmış fırına yerleştirin. Et iyice kızarana kadar pişirin. Kaynak: Alıntı