IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
Etiketlenen Kullanıcılar

Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Konuyu Değerlendir Stil
Alt 24 Eylül 2019, 23:14   #1
Çevrimdışı
mCx
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Çerkez Tavuğu Tarifi





Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.


Çerkez Tavuğu Tarifi İçin Malzemeler

1 adetbütün tavuk1 adetorta boy kuru soğan1 yemek kaşığılimon suyu1/2 tatlı kaşığıtane karabiber5 su bardağısuCevizli harcı için:300 gramceviz3 dişsarımsak4 dilimbayat ekmek içi1,5 su bardağıtavuk suyu1 çay kaşığıtuz1/2 tatlı kaşığıtoz kişnişÜzeri için (arzuya göre):2 yemek kaşığızeytinyağı1 çay kaşığıtoz kırmızı biber

Çerkez Tavuğu Tarifinin Püf Noktası

Kapağı kapalı kaplarda, buzdolabında saklamaya ve kısa sürede tüketmeye özen gösterin. Ceviz içli karışıma haşladıktan sonra çekirdeklerini çıkardığınız ve küçük parçalar halinde doğradığınız kurutulmuş kırmızı biberler de ekleyebilirsiniz. Ufaladığınız bayat ekmek içlerini sütle ıslayıp suyunu süzdükten sonra da tavuk suyuyla karıştırabilirsiniz.


Çerkez Tavuğu Tarifi Nasıl Yapılır?
Temizledikten sonra bol suda yıkadığınız tavuğu, derin bir tencereye yerleştirin. İçme suyu, orta boy kuru soğan, limon suyu ve tane karabiber ekledikten sonra orta ateşte pişirin.

Pişirme işlemi esnasında yüzeye çıkan köpükleri berrak bir tavuk suyu elde etmek için bir kevgir yardımıyla alın.

Yumuşayana kadar haşladığınız bütün tavuğu geniş bir tabağa alın. Kemik ve derilerini ayıkladığınız tavuğu, ince uzun parçalar halinde ditin. Arzuya göre macun kıvamına gelmesi için mutfak robotundan geçirin.

Cevizli harcı için; incecik kıydığınız sarımsakları tuz ilavesiyle havanda dövün. Ayıklanmış ceviz içlerini katıp havanda dövme işlemini sürdürün.

Ufalanmış bayat ekmek içlerini azar azar eklenen tavuk suyuyla yumuşattıktan sonra cevizli karışıma katın. Toz kişnişi ekleyin, tüm malzemeyi koyu bir boza haline gelene kadar karıştırın.

Tel tel ditilmiş tavuk etleriyle harmanladığınız cevizli karışımı servis tabağına alın.

Arzuya göre küçük bir tavada kızdırdığınız zeytinyağına toz kırmızı biber katıp karıştırdıktan sonra üzerine gezdirin.

Çerkez Tavuğu Tarifinin Servis Önerisi
Üzerini kırmızı toz biber ve ceviz parçaları ekleyerek süsleyebilirsiniz.

__________________
" Rabbi yessir velâ tuassir Rabbi temmim bi'l-hayr"♥


Kullanıcı imzalarındaki bağlantı ve resimleri görebilmek için en az 20 mesaja sahip olmanız gerekir ya da üye girişi yapmanız gerekir.
 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları reklam ver Benimmekan Mobil Sohbet
Cevapla

Etiketler
çerkez tavuğu


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Var
Mesaj Yazma Yetkiniz Var
Eklenti Yükleme Yetkiniz Var
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Hamburg tavuğu tarifi PySSyCaT Dünya Mutfakları 0 24 Şubat 2016 15:54
Çerkez Turşusu Tarifi (Resimli) Violent Turşular 0 17 Şubat 2014 19:21
Sebzeli Çerkez Tavuğu oneofgirl Tavuk Yemekleri 0 29 Temmuz 2013 19:39
Kolay Çerkez Tavuğu N999 Tavuk Yemekleri 0 29 Ocak 2012 22:07
Temel'in tavuğu Difuzyon Fıkra 0 01 Mayıs 2009 13:28