IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
Etiketlenen Kullanıcılar

Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 07 Nisan 2023, 10:05   #1
Çevrimiçi
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Google, Arama Sonuçlarına Sohbete Dayalı Yapay Zeka Ekleyecek





Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.


Google CEO’su Sundar Pichai, The Wall Street Journal’a verdiği bir röportajda, arama sonuçlarına GPT tarzında yapay zekayı entegre edeceklerini açıkladı. Kullanıcıların Google’a soru sorduklarında büyük dil modeliyle (LLM) etkileşime geçeceğini doğrulayan Pichai, söz konusu sistemleri tehditten ziyade bir fırsat olarak gördüğünü de belirtti.

Microsoft, OpenAI’ye yaptığı yatırım sonrası ChatGPT temelli bazı özellikleri Bing’e ekleyerek arama motorlarına yeni bir bakış kazandırdı. Bu hamleden hemen sonra Google’ın Bard isimli yeni bir dil modelini geliştirdiğini ancak pek de başarılı olamadığını görüyoruz. Şirketin her şeye rağmen kendi içinde konuyla ilgili başka çalışmalar gerçekleştirdiği zaten biliniyordu ve Sundar Pichai’nin yeni açıklamaları da plana kesinlik kazandırmış durumda. Öte yandan, Google’ın dünya çapındaki yüzde 93.4’lük pazar payı göz önüne alındığında, yapay zekaya yönelik her atılımın etkisi Bing’ten çok daha fazla olacağı da yadsınamaz. Özetle, teknoloji devinin yapay zeka projeleri için hala bir şansı var.


Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.


Röportajın devamında Pichai, yükselişe geçen yapay zeka destekli sohbet robotlarını riskten çok arama motorlarını genişletmenin bir yolu olarak nitelendirdi. Google’a yeni eklenecek bu sistem hakkında belli bir zaman aralığı yok fakat Sundar Pichai, bu alanda başarılı olmak için şirket içinde şimdiden bazı değişiklikler yapıldığının sinyalini de verdi: Google’ın iki ana yapay zeka ekibi olan Brain ve DeepMind arasında daha fazla işbirliği yapılacak.

Şu an ki durumda Google’ın Microsoft’un gerisinde kaldığı bariz. Zira OpenAI’nin kullanıma yeni sunduğu GPT-4 modeli tarafından desteklenen ChatGPT eksiklikleri olsa da oldukça iyi çalışıyor. OpenAI tarafında yaşanacak en küçük gelişmenin Bing tarafına da yansıyacağını düşünürsek Google cephesinin bir an önce yapay zekaya adım atması şart. Düşüncelerinizi yorumlarda paylaşmayı unutmayın.

Technopat

__________________

Kullanıcı imzalarındaki bağlantı ve resimleri görebilmek için en az 20 mesaja sahip olmanız gerekir ya da üye girişi yapmanız gerekir.
 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları reklam ver Benimmekan Mobil Sohbet
Cevapla


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Yapay zeka savaşı: Google, uygulamalarına yapay zeka entegre etti! CORDON BLEU Teknoloji Dünyasından Son Haberler 1 15 Mart 2023 18:38
Google'dan Cinsiyetlere Göre Çeviri Yapacak Yapay Zekâ GeN Google 0 23 Nisan 2020 06:29
Google yapay zeka testleri başarılı oldu hayLaz Google 0 08 Aralık 2016 19:36
Google'dan radikal yapay zeka hamlesi AngeL Google 0 27 Ağustos 2016 18:20
Google’dan yapay zeka hamlesi hayLaz Google 1 29 Ocak 2014 18:30