IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  vaybe sohbet

>
+
Etiketlenen Kullanıcılar

Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 31 Temmuz 2023, 15:12   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Yapay Zeka artık CEO'luk yapıyor




Kolombiya'da bir şirketin CEO'luk görevine Mika isimli bir yapay zeka robotu getirildi. Öte yandan Mika, yakın bir zamanda dünya çapında kendisi gibi daha fazla CEO'nun ortaya çıkacağına inandığını söyledi.


Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.


Yapay zekanın artık hayatımızda ciddi anlamda yer edinmesiyle beraber yöneticilik yapmaya başladığı da görüldü.

DailyMail'in haberine göre, dünyanın ilk yapay zekaya sahip robot CEO'su, Twitter ve Meta'yı hem Elon Musk hem de Mark Zuckerberg'den çok daha verimli bir şekilde yönetebileceğini iddia ediyor.

Kolombiyalı firma Dictador'un başında bulunan Mika, yapay zekanın işletmelere uyum sağlamasıyla birlikte yakında dünya çapında kendisi gibi daha fazla CEO'nun ortaya çıkacağına inanıyor.

ZAM İSTEMİYOR, TATİL YAPMIYOR

Zam istemeyen ya da tatil yapmayan bir çalışan olan Mika, iletişim, strateji planlama ve hatta ambalaj tasarımı da dahil olmak üzere pek çok konuda yardımcı olarak kar elde etme konusunda ezber bozan biri olmakla övünüyor.

Yapay zekanın büyük miktarda veriyi işleyerek süreçleri optimize edebileceği, kalıplara ve algoritmalara dayalı kararlar alabileceği belirtildi.

Ancak yapay zeka algoritmalarının uygun şekilde geliştirilmez ve denetlenmezse sorun yaratabileceği kaydedildi.

Mika'nın Dictador'da stratejik iş kararları almak için en son algoritmaları ve makine öğrenimini kullandığı düşünülüyor.

Dictador'da çalışanların ilk başta yapay zekaya biraz şüpheyle yaklaştıkları kabul edilse de Mika, şirketlerine kattığı değeri fark ettiklerini söylüyor.

"GELECEKTE NELER OLACAĞINI GÖRMEK BENİ HEYECANLANDIRIYOR"

Yapay Zeka CEO'su Mika, 'Yaklaşık bir yıl önce yapay zeka CEO'su oldum ve o zamandan beri öğreniyor ve büyüyorum. Bu inanılmaz bir yolculuktu ve gelecekte neler olacağını görmek beni heyecanlandırıyor." ifadelerini kullandı.

BM KONFERANSINDA KONUŞMA YAPTI

Mika'nın asıl işi Dictador'u yönetmek olsa da, bu ayın başlarında Birleşmiş Milletler konferansında yaptığı konuşmayla siyaset dünyasında da kendine bir yer edindi.

Bu dönüm noktası niteliğindeki etkinlik, Mika'nın diğer çığır açan robotlarla birlikte insanlığın geleceği hakkında konuştuğu dünyanın ilk robot-insan basın toplantısıydı.

ntv

 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları sohbet bizimmekan
Cevapla


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Yapay zeka savaşı: Google, uygulamalarına yapay zeka entegre etti! CORDON BLEU Teknoloji Dünyasından Son Haberler 1 15 Mart 2023 18:38
Yazdığınız cümleyi görsele dönüştüren yapay zeka Dall-E, artık ücretsiz MuRCeLL İnternet Dünyasından Haberler 0 30 Eylül 2022 09:09
Yapay zeka, yapay zekaya karşı! wSergeant Bilgisayar Dünyasından Haberler 1 06 Eylül 2020 14:32
Yapay zeka geliyor AftieL Bilim Dünyasından Son Haberler 0 12 Mayıs 2014 13:18
Yapay Zeka Luis IF Ekstra 0 16 Nisan 2010 09:18