IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
Etiketlenen Kullanıcılar

Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 22 Nisan 2020, 18:38   #1
Çevrimdışı
GeN
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Sosyal Mesafeyi Kontrol Eden Bir Yapay Zeka Geliştirildi




Landing AI yapay zeka şirketi, koronavirüsten korunmak için gerekli olan önlemlerden sosyal mesafeyi kontrol eden bir yapay zeka geliştirdi. Geliştirilen yapay zeka sayesinde işyerlerinde çalışanların sosyal mesafeyi koruması sağlanabilir.
Dünya Sağlık Örgütü’nün verilerine göre bütün dünyadaki koronavirüs vaka sayısı 2,4 milyonu geçmiş durumda. Salgın her geçen yayılmaya devam ederken bilim insanları, virüsün aşısını ve tedavisini bulmak için çalışmalara devam ediyorlar.

Hala kesinleşmiş bir tedavisi olmayan virüsten korunmak için bazı temel önlemler almak gerekiyor. İş gibi zorunlu nedenlerle evlerinde kalamayan kişilerin, virüsten korunmak için alabileceği en temel önlem ise sosyal mesafe. Ancak insanlar sosyal mesafe kurallarına her zaman uyamayabiliyorlar. Yapay zeka şirketleri, insanlar arasındaki sosyal mesafeyi tespit etmek için araçlar geliştirmeye başladılar.

Sosyal mesafeyi kontrol eden yapay zeka bu şekilde çalışıyor

[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]

apay zeka şirketi Landing AI, kameraları kullanarak insanlar arasındaki sosyal mesafeyi tespit eden bir yapay zeka aracı geliştirdi. Şirketin yayınladığı yapay zeka aracı, kameralardan elde ettiği gerçek zamanlı videolarda insanların birbirlerinden güvenli mesafede durup durmadıklarını algılıyor.

Sosyal mesafeyi kontrol eden yapay zeka sisteminde yapay zeka, kamera verilerinden faydalanıyor. Yapay zeka, insanları algılıyor ve insanların etrafında dikdörtgen çerçeveler çiziyor. İnsanların etrafında oluşan dikdörtgen çerçeveler yeşil renklli ise sosyal mesafeye uyulduğu anlamına geliyor. Sosyal mesafeye uymayanlar ise kırmızı kutucuk içine alınıyor.

İşyerlerinde sosyal mesafe, yapay zeka ile kontrol edilebilir

[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]

Landing AI, geliştirilen yapay zekanın işyerlerinde insanların sosyal mesafeye uyması için kullanılabileceğini söylüyor. Geliştirilen yapay zeka sayesinde yöneticiler, çalışanların sosyal mesafe kurallarına uyup uymadıklarını kontrol edebilirler.

Alışveriş devi Amazon, hala çalışmaya devam eden depolarında çalışanların sosyal mesafelerini kontrol etmek için benzer bir yapay zeka uygulaması kullanıyor. Amazon’un yapay zeka uygulaması ile birbirine çok yaklaşan depo çalışanları uyarılıyor.

__________________
Bir Yosun Yatağı Bağışlanmış. Bir İç Çekişle Uzanmış. Kabul Edilmiş Yeşil Battaniye Tarafından. Dünyayı Öpmüş HoşçakaL . . .
 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları reklam ver Benimmekan Mobil Sohbet
Cevapla

Etiketler
sosyal mesafeyi kontrol eden bir yapay zeka geliştirildi


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Yapay İnsan Derisiyle Kaplı Bir Telefon Kılıfı Geliştirildi BLueMooN Bilim Dünyasından Son Haberler 0 21 Ekim 2019 09:47
Yorumları Okuyarak İnternetteki Zararlı Gıdaları Tespit Eden Yapay Zekâ Sır Bilim Dünyasından Son Haberler 1 30 Ağustos 2019 08:23
Sesinizden nasıl göründüğünüzü tahmin eden yapay zeka geliştirildi xena Teknoloji Dünyasından Son Haberler 1 08 Haziran 2019 22:41
Çin'de yapay kalp geliştirildi oMeN Teknoloji Dünyasından Son Haberler 11 19 Mart 2018 13:00
Vücut içine yerleştirilebilen minyatür yapay kalp pompası geliştirildi AftieL Bilim Dünyasından Son Haberler 0 12 Mayıs 2014 13:19