IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
Etiketlenen Kullanıcılar

Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 11 Nisan 2010, 13:08   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
GÖNÜL KÖPRÜSÜ Turkcell




Milli Eğitim Bakanlığı ve Turkcell "Gönül Köprüsü" projesinin 2. yılı
"GÖNÜL KÖPRÜSÜ" İKİNCİ YILINDA DA SEVGİ BAĞLARI KURMAYA DEVAM EDİYOR
Milli Eğitim Bakanlığı ve Turkcell'in işbirliğiyle geçtiğimiz yıl hayata geçirilen "Gönül Köprüsü" projesinin ikinci dönemi, İstanbul'da düzenlenen bir törenle başlatıldı. Bu yıl projeye, 81 ilden onbini aşkın öğrenci katılacak ve öğrencilerin uzak mesafe ulaşımları uçaklarla sağlanacak.
Milli Eğitim Bakanlığı ve Turkcell'in işbirliğiyle geçtiğimiz yıl hayata geçirilen "Gönül Köprüsü" projesinin ikinci dönemi başladı. Bu yıl ki projenin açılışı, Milli Eğitim Bakanı Sayın Nimet Çubukçu ve Turkcell Genel Müdürü Sayın Süreyya Ciliv'in katıldığı bir törenle, Yıldız Parkı'nda yapıldı.
Açılış töreninde geçen yıl projeye ve etkinliklere katılarak çektikleri fotoğraflar ve yazdıkları anılarla ödül alan öğrencilerin ve öğretmenlerin ödülleri verildi ve proje belgeseli gösterildi.
Proje için gerçekleştirilen açılış töreninde konuşan Milli Eğitim Bakanı Sayın Nimet Çubukçu, "İlkini geçen yıl gerçekleştirdiğimiz Gönül Köprüsü Projesi ile 81 ilden çocuklarımız birbirleriyle sevgi bağları, gönül köprüleri kurdular. Hayatlarında hiç görmedikleri şehirleri, ülkemizin tarihi ve kültürel güzelliklerini gördüler. Hayatları boyunca unutamayacakları deneyimler yaşadılar. Bu güzel projeyi bu yıl da devam ettiriyoruz. Bu yıl 10 binden fazla çocuğumuz farklı illere giderek oradaki arkadaşlarıyla gönül bağları kuracaklar. Çocuklarımızın vizyonunu genişleteceğine ve ülkemizin sahip olduğu doğal ve kültürel güzellikleri keşfetmelerini sağlayacağına inandığımız ‘Gönül Köprüsü projesinin ikinci yılını bu anlayışla başlatıyoruz. Turkcell ile bu bağlamda yaptığımız işbirliğinden memnunuz" dedi.
Turkcell Genel Müdürü Sayın Süreyya Ciliv ise "Turkcell olarak, böylesine geniş katılımlı, büyük bir projeye Milli Eğitim Bakanlığı ile işbirliği kurarak destek vermekten mutluluk duyuyoruz. Geçen yıl gezilere katılan çocuklarımızın gözlerindeki ışıltıya yakından tanık olduk. Çocuklarımızın, içinde bulundukları şehirlerin dışına giderek, hem paylaşmayı farklı düzeylerde yaşamalarını, hem de bilgilerini, deneyimlerini geliştirmelerini arzuluyoruz. Deneyimleri geliştikçe geleceğe inançları, umutları güçlenecek, hayalleri renklenecek. Bu yüzden bu projeyi çok seviyoruz ve gönülden desteklemeye devam ediyoruz." dedi.
Bu yıl 81 ilden 10.000 öğrenci gezilere katılacak Engelli öğrenciler de gezilere katılabilecek
"Gönül Köprüsü" projesi ile Türkiye'nin dört bir yanından çocukların farklı illeri ziyaret ederek, bir yandan ülkemizin doğal ve kültürel güzelliklerini keşfetmeleri, bir yandan da ömür boyu sürecek dostluklar kurmaları hedefleniyor. İl Milli Eğitim Müdürlükleri tarafından seçilen öğretmenler eşliğinde gerçekleştirilecek gezilerde yapılacak bir çok etkinliğin yanı sıra öğrenciler çevre etkinliklerine katılacak, kültürel aktivitelerde bulunacak, tarihi ve turistik mekanları gezme şansına sahip olacak.
2008 yılında başlayan proje kapsamında bu yıl tam 10.000 öğrenci, 23 Haziran - 20 Temmuz tarihleri arasında 5 gün sürecek kültür turlarına katılacak. Gönül Köprüsü'ne bu yıl da ilköğretim 7., 8. ve ortaöğretim 9., 10. ve 11. sınıflardan öğrenciler katılıyor. Bu yıl geçtiğimiz yıldan farklı olarak belirli bir kontenjan dahilinde engelli öğrenciler de turlara katılabilecek.
Uzun mesafe yolculuklar uçakla yapılacak
Bu yıl geçtiğimiz yıldan farklı olarak uzun mesafe yolculuklar için uçakla ulaşım sağlanacak. Proje kapsamında Ankara'dan Mardin'e, Ankara'dan Urfa'ya, Diyarbakır'dan İstanbul'a, İstanbul'dan Denizli'ye, İstanbul'dan Van'a, Mardin'den İzmir'e ve Van'dan İstanbul'a ulaşım uçaklarla sağlanacak.
Aileler araç takiple çocuklarını izleyebilecek
Otobüslerle yapılacak yolculuklarda ise tüm otobüsler araç takip sistemi ile her an izlenebilecek. Aileler de kendilerine verilen şifreyle [Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] sitesinden çocuklarının şehirlerarası yolculukları boyunca nerede bulunduklarını takip edebilecek.


Konu Slipknot tarafından (11 Nisan 2010 Saat 17:10 ) değiştirilmiştir.
 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları reklam ver Benimmekan Mobil Sohbet
Cevapla

Etiketler
gönül, köprüsü, turkcell


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Adana Misis Köprüsü, Misis Köprüsü tarihi, adana misis köprüsü hakkında bilgi PySSyCaT Akdeniz Bölgesi 0 15 Kasım 2014 08:20
Yarım Elma, Gönül (Hatır) Alma. (Gönül Alma, Bir Elma) PySSyCaT Atasözleri ve Deyimler 0 01 Ekim 2014 22:57
Sokollu Mehmed Paşa Köprüsü - Drina Köprüsü (Vişegrad) Bosna Hersek Sevda Tarih 0 15 Mayıs 2013 01:43
Malabadi Köprüsü - Malabadi Köprüsü Tarihçesi Sevda Tarih 0 21 Mart 2013 23:26
Karaman’dan Diyarbakır’a gönül köprüsü KarakıZ Haber Arşivi 0 08 Kasım 2011 19:25