IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 14 Mart 2010, 21:47   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Afrika Sardunyası




Afrika Sardunyası Nedir?

Zulu geleneklerinden gelen benzersiz bir tıbbi bitki

Afrika Sardunyası, Zulu kabilesi tarafından solunum yolu rahatsızlıklarında geleneksel olarak kullanılan Pelargonium sidoides isimli bir Güney Afrika bitkisidir. Yakın zamanlarda Avrupalı araştırmacılar Afrika Sardunyası’nın iyileştirici içeriğinin benzersiz profilini tanımladılar ve soğuk algınlığının süresini kısalttığını klinik çalışmalarla kanıtladılar.

Afrika Sardunyası’nın ekilmesini takiben, köklerinden tıbbi bir ekstre elde etmek için toplanmasına kadar, yaklaşık 3 ila 5 yıllık bir süre gerekmektedir. Bitkinin köklerinden hazırlanan damla, “Umckaloabo” ismiyle son yıllarda Avrupa’da özellikle Almanya’da soğuk algınlığı ve solunum yolu hastalıklarının (akut bronşit, tonsillit, farenjit ve sinüzit gibi) tedavisi amacıyla yoğun bir şekilde kullanılmaktadır.

Afrika Sardunyası, soğuk algınlığı şikayetleri hissedildiğinde kullanılmaya başlanmalıdır. Damla şeklinde olan bu ekstre 1-5 yaş arası çocuklarda günde 3 kez 10 damla, 6-12 yaş arası çocuklarda günde 3 kez 20 damla ve 12 yaş üzeri çocuk ve yetişkinlerde günde 3 kez 30 damla şeklinde kullanılabilir. Damlalar suya, süte ve meyve suyuna karıştırılarak da içilebilir.



Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.

Afrika Sardunyası'nın Hikayesi

1897 yılında İngiliz Charles Stevens bir türlü geçmek bilmeyen solunum yolu rahatsızlığına çare bulma amacı ile doktorundan aldığı bir duyum üzerine Güney Afrika’ya gider. Orada bir Zulu Kabile şifacısı ona o bölgeye has tıbbi bir bitki olan Afrika Sardunyası kökü özü verir. Güney Afrika'da birkaç hafta kaldıktan sonra İngiltere'ye tamamen iyileşmiş olarak dönen Stevens, sonradan "Stevens' Consumption Cure" adıyla meşhur olacak olan ilacını da beraberinde getirir.

1920 yılında misyoner bir doktor olan Adrien Sechehaye de "Stevens' Cure" denilen bu tedaviyi öğrenir. İsviçre’de yaklaşık 9 yıl boyunca 800'den fazla hastayı Afrika Sardunyası formülasyonu ile tedavi eder ve 1929 yılında da bu konudaki tıbbi vakalarına ait çalışmalarını yayımlar. Bu ekstre yaklaşık 20 yıl daha Avrupa'da bu alanda popüler olarak kullanılır. Ancak sonrasında üretim maliyetlerini düşüren sentetik ilaçların keşfedilmesi ve popülerleşmesi ile bu tedavi seçeneği batı tıbbı tarafından unutulur. Ta ki Avrupalı ilaç araştırmacıları tarafından yeniden fark edilip, klinik çalışmalarla üstün etkinliği yeniden keşfedilinceye kadar... Afrika Sardunyası şu an Almanya başta olmak üzere toplam 36 farklı ülkede soğuk algınlığı ve solunum yolu hastalıklarının tedavisinde kullanılmaktadır.

 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları reklam ver Benimmekan Mobil Sohbet
Cevapla

Etiketler
afrika, sardunyasi, sardunyası


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Türkiye-Afrika Sivil Havacılık Konferansı, 35 Afrika ülkesini İzmir'de buluşturacak Chelt Sivil havacılık 0 28 Mayıs 2012 14:40
Afrika Sardunyası Nedir? Ruj Bahçe Bakımı ve Çiçekler 0 13 Aralık 2010 03:37