15 Aralık 2008, 23:23 | #1 | |
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0) | Karışık Turşu Malzemeler 1.5 kg yeşil sivri biber 2.5 kg körpe salatalık 3 kg yeşil domates 3-4 Baş sarmısak 1 Adet orta boy lahana 1 Adet ayva 2-3 Adet havuç Yeterince rafine kaya tuzu ve içme suyu Hazırlanışı Kullanacağınız bütün sebzeleri iyice yıkayın. Temiz bir turşu kabının dibine dörde kesilmiş lahanayı koyun. Üzerine bir sıra biber, domates ve salatalık olarak dazin. Sebzeleri dizerken aralarına sarmısak dişlerini, ayva ve havuç dilimlerini yerleştirin. Salamura suyunu ; 1 litre suyun içine 6 çorba kaşığı rafine kaya tuzu koyup hazırlayın. Tuz iyice erdikten sonra sebzelerin üzerine boşaltın. Bir gece turşu kabının ağzını kapatmadan bekletin. Zaman zaman turşu kabanı sallayarak içindeki havanın tamamen çıkmasını sağlayın. Ertesi sabah turşu kabının içindeki sebze ve su azalmışsa, turşu kabının ağzından dört parmak aşağıya gelecek şekilde sebze ve tuzlu su ekleyin. Turşu kabının ağzını iyice kapatarak, güneş almayan bir yerde zaman zaman alt üst ederek 2-3 ay bekletin. Bu müddet zarfında turşunuz olmuş demektir. Aynı yöntemle küçük ve orta boy cam kavanozlarda da uzun zaman saklayabileceğiniz bu turşuyu kurabilirsiniz.
__________________ Rakı geçmişe, bira şimdiye, şarap geleceğe içilir.. | |
|
23 Aralık 2021, 22:07 | #3 |
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0) | Karışık Turşu Malzemeler 1.5 kg yeşil sivri biber 2.5 kg körpe salatalık 3 kg yeşil domates 3-4 Baş sarmısak 1 Adet orta boy lahana 1 Adet ayva 2-3 Adet havuç Yeterince rafine kaya tuzu ve içme suyu Hazırlanışı Kullanacağınız bütün sebzeleri iyice yıkayın. Temiz bir turşu kabının dibine dörde kesilmiş lahanayı koyun. Üzerine bir sıra biber, domates ve salatalık olarak dazin. Sebzeleri dizerken aralarına sarmısak dişlerini, ayva ve havuç dilimlerini yerleştirin. Salamura suyunu ; 1 litre suyun içine 6 çorba kaşığı rafine kaya tuzu koyup hazırlayın. Tuz iyice erdikten sonra sebzelerin üzerine boşaltın. Bir gece turşu kabının ağzını kapatmadan bekletin. Zaman zaman turşu kabanı sallayarak içindeki havanın tamamen çıkmasını sağlayın. Ertesi sabah turşu kabının içindeki sebze ve su azalmışsa, turşu kabının ağzından dört parmak aşağıya gelecek şekilde sebze ve tuzlu su ekleyin. Turşu kabının ağzını iyice kapatarak, güneş almayan bir yerde zaman zaman alt üst ederek 2-3 ay bekletin. Bu müddet zarfında turşunuz olmuş demektir. Aynı yöntemle küçük ve orta boy cam kavanozlarda da uzun zaman saklayabileceğiniz bu turşuyu kurabilirsiniz.
__________________ Son pişmanlık rakının yanında meze olur ✌ .. |
|
Etiketler |
karisik, karışık turşu, tursu |
Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir) | |
Seçenekler | |
Stil | Konuyu değerlendir |
| |
Benzer Konular | ||||
Konu | Konuyu Başlatan | Forum | Cevaplar | Son Mesaj |
Karışık Kolay Turşu | Amelia | Turşular | 0 | 26 Ağustos 2014 23:04 |
Turşu Sarma | Burce | Turşular | 0 | 23 Mayıs 2014 23:49 |
Kornişon Turşu | Burce | Turşular | 0 | 23 Mayıs 2014 23:39 |
Turşu Yapımı Turşu Tarifleri | YapraK | Turşular | 0 | 28 Eylül 2009 16:53 |
Çabuk Turşu | Süslü | Turşular | 1 | 13 Mart 2009 02:09 |