![]() |
![]() |
![]() | #1 | |
Çevrimdışı ![]() IF Ticaret Sayısı: (0) | Balık Turşusu Malzemeler 1 kg balık (kolyoz, kefal, lüfer, hamsi, kılıç gibi) 6-7 Diş sarmısak 1-2 Diş karanfil 10-15 Adet tane karabiber 7-8 Adet defne ve limon yaprağı 3 Adet sulu limon 1 Çorba kaşığı tuz Yeterince su Hazırlanışı Kolyoz, kefal, lüfer, hamsi, kılıç gibi balıklardan yapılır. Önce balıklar temizlenip filetosunu çıkarılır. Fileto balıklar tuzlanır ve 1 gün tuzlanmış balıklar bir tepsi içinde bekletilir. Ertesi gün tepsideki balıklar bol suyla iyice yıkanır. Yayvan derin bir kabın dibine defne ve limon yaprakları dizilir. Birkaç adet tane karabiber serpiştirin. 1-2 diş karanfil koyup üzerine fileto balıkları muntazam yerleştirilip, balık sıralarının arasına defne ve limon yapraklarını, çentilmiş sarmısakları koyun. Balıkların yerleştirilmesi bitince 1 litre suya 1 çorba kaşığı tuz koyarak eritin. İçine 3 adet limon suyu sıkın. Hazırladığınız bu suyu balıkların üzerine döküp bir ağırlıkla bastırın. Bu balık turşusu 2-3 gün içinde ikrama hazır olur. Yağlı balıklardan yapılırsa kışın yenmesi pek lezzetli olur.
__________________ Rakı geçmişe, bira şimdiye, şarap geleceğe içilir.. | |
| ![]() |
Etiketler |
balik, balık turşusu, tursusu |
Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir) | |
| |
![]() | ||||
Konu | Konuyu Başlatan | Forum | Cevaplar | Son Mesaj |
Kazayağı Turşusu | Funda | Turşular | 2 | 08 Mayıs 2019 12:23 |
Balcan Turşusu (Patlıcan Turşusu) | Burce | Turşular | 0 | 23 Mayıs 2014 23:50 |
Kıymık Turşusu | Violent | Turşular | 0 | 20 Haziran 2012 16:09 |
El Turşusu | YapraK | Turşular | 0 | 28 Eylül 2009 16:50 |
Yaz Turşusu | Süslü | Turşular | 1 | 13 Mart 2009 02:14 |