IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
Etiketlenen Kullanıcılar

Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Konuyu Değerlendir Stil
Alt 22 Mart 2009, 03:17   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Pertevnihal Turşusu




PERTEVNİHAL TURŞUSU

Malzemeler:
Patlıcan,
cevizici
sarımsak,
kırmızı acı biber,
limon ve zeytinyağı.


Yapımı:
Mümkün olduğu kadar eşit boyda ve küçüklerinden seçilmiş olan patlıcanların saplarıyla tepelerindeki yaprakların uçları kesilir. Böylece patlıcanların tepeleri birer sarık şeklinde kalır. Kabukları soyulmayacak olan patlıcanlar kaynar suya atılır ve yumuşayıncaya kadar haşlanır.
Patlıcanlar yumuşar yumuşamaz sudan çıkarılarak bir hamur tahtasının üstüne düzenli bir şekilde yerleştirilir. Üzerlerine bir tepsi kapatılır ve ağırlık yapması için de taş konur. Patlıcan, siyah suyunu koyuvermesi için bu şekilde 24 saat bırakılır. Bu süre sonunda ceviz içi, sarmısak. acı kırmızı biber bir havanda dövülür ve birbirine iyice yedirilir. Baskıdan çıkarılacak olan patlıcanlar karnıyarık'ta olduğu gibi iki uçlarına dokunulmadan uzunlamasına yarılır. Açılan yarığa hazırlanmış olan harç doldurulur.
Doldurulmuş patlıcanlar çukur ve cam bir kaba düzenli bir şekilde yerleştirilir. Sıkılmış olan limonların suyu gezdirilerek dökülür. 10-15 dakika böyle bırakılır, sonra patlıcanların üstü örtülünceye kadar zeytinyağı dökülün kabın ağzı örtülür ve birkaç gün sonra servis yapmak üzere buzdolabına veya serin bir yere kaldırılır.


Alıntı.

 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları reklam ver Benimmekan Mobil Sohbet
Cevapla

Etiketler
pertevnihal, tursusu, turşusu


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Var
Mesaj Yazma Yetkiniz Var
Eklenti Yükleme Yetkiniz Var
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Çilek Turşusu Cappy Turşular 0 21 Ocak 2015 14:41
Balcan Turşusu (Patlıcan Turşusu) Burce Turşular 0 23 Mayıs 2014 23:50
Acı Biber Turşusu Liaaa Turşular 0 20 Şubat 2012 23:14
El Turşusu YapraK Turşular 0 28 Eylül 2009 16:50
Yaz Turşusu Süslü Turşular 1 13 Mart 2009 02:14