28 Eylül 2009, 16:50 | #1 | |
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0) | El Turşusu Malzemeler Nar ekşisi sarımsak tuz kabak,patlıcan,biber(Kırmızı,yeşil) lahana (yoksa şart değil ama mevsiminde bu malzemeler ile tek başına bile kullanarak kolay turşu hazırlayabilirsiniz) kuru nane Yapılışı: Tüm sebzeler patlıcan güveç formunda doğranarak tuzlu suda haşlanır.Arzu ettiğiniz yumuşaklıkta olunca ocaktan indirili sebzelerin üzerini aşmayacak miktarda suyu kalacak şekilde süzülür.Diğer tarafta hazırlana nane ezilmiş sarımsak ve nar ekşisi ile oluşan sos haşlanmış sebzeler ile buluşturulur soğuk olarak servis yapılır. Tavsiyeler özellikle kısır ve mercimekli köfte gibi bulgur ile hazırlanmış yemeklerin yanında müthiş bir lezzet.Ayrıca bereketli de oluyor ben malzemenin miktarını belirtmeden veriyorum siz kendi göz ve el ayarında hazırlayabilirsiniz çok pratiktir.Çukurova yöresine aittir | |
|
Etiketler |
el, tursusu, turşusu |
Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir) | |
| |
Benzer Konular | ||||
Konu | Konuyu Başlatan | Forum | Cevaplar | Son Mesaj |
Çilek Turşusu | Cappy | Turşular | 0 | 21 Ocak 2015 14:41 |
Balcan Turşusu (Patlıcan Turşusu) | Burce | Turşular | 0 | 23 Mayıs 2014 23:50 |
Hıyar Turşusu | Liaaa | Turşular | 6 | 21 Şubat 2012 10:38 |
Acı Biber Turşusu | Liaaa | Turşular | 0 | 20 Şubat 2012 23:14 |
Yaz Turşusu | Süslü | Turşular | 1 | 13 Mart 2009 02:14 |