11 Ocak 2010, 16:39 | #1 | |
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0) | Zeytinyağında Konserve Sebzeleri (Biber, küçük patlıcan, enginar göbeği vs.) 5 dakika suda haşlayıp, küçük kavanozlarda üstüne kadar zeytinyağı koyup, ağzını sıkıca kapatıp, gölge bir yerde uzun zaman saklayabilirsiniz. Aynı şekilde çeşitli koyun ve keçi sütünden yapılmış peynirleri küçük parçalara bölüp, zeytiyağına defne, kekik, biberiye, pul kırmızı biber, tane karabiber ilave edip, peynirlerin üstüne dökerek muhafaza edebilirsiniz. Haşlanmış siyah zeytin, mantar, dilimlenmiş limonları da bu metodla saklayabilirsiniz. Kullandığınız zeytinyağı atılmaz, salatalarda kullanılabilir. Not: Bu konserve metodu bütün Akdeniz'e kıyısı olan ülkelerde kullanılmaktadır. | |
|
Etiketler |
konserve, zeytinyağında, zeytinyaginda |
Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir) | |
| |
Benzer Konular | ||||
Konu | Konuyu Başlatan | Forum | Cevaplar | Son Mesaj |
Zeytinyağında tarihi ithalat | Cappy | Haber Arşivi | 0 | 28 Şubat 2015 20:41 |
Konserve kutusundan yaratık çıktı. | Düş | Haber Arşivi | 3 | 12 Şubat 2015 20:51 |
Konserve, Turşu ve Sağlık | Burce | Diyet ve Sağlıklı Beslenme | 0 | 09 Mayıs 2014 23:36 |
Konserve delikanlıyı bozuyor! | Sue | Erkek Sağlığı | 0 | 16 Temmuz 2012 21:42 |
Lekarda Konserve | YapraK | Turşular | 0 | 11 Ocak 2010 16:42 |