28 Kasım 2011, 12:11 | #1 | |
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0) | Süs Biberi Turşusu Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir. MALZEMELER 1 litrelik kavanoz 800 gram Bursa domatesi 300 gram süs biberi 1 silme tatlı kaşığı limon tuzu 3 yemek kaşığı sirke 6–7 iri diş sarımsak 1 yemek kaşığı zeytinyağı 3 yemek kaşığı tuz Hazırlanışı Ön hazırlık olarak domatesleri robottan geçirin, bir saklama poşetine doldurun. Poşeti süzme yoğurt yapar gibi bir yere asın ve 2-3 saat bekletin. Bu sürenin ardından domatesin duru suyu alta çökelecektir. İğne veya bıçak ucu yardımıyla poşetin altında küçük delikler açarak bu suyun süzülmesini sağlayın. Limon tuzunu sirkeyle karıştırarak eritin. Süs biberlerinin uç kısımlarına bıçakla küçük birer çizik atın ya da biberlerin saplarını şapkasıyla birlikte çıkarın. İkincisini tercih ederseniz çizik atmanıza gerek kalmaz. Hazırladığınız biberleri kavanoza doldurun. Sarımsakları dövün. Biber hariç tüm malzemeyi karıştırın. Elde ettiğiniz bu sosu kavanoz dolacak şekilde biberlerin üstüne dökün. Kavanozun her yanına sosun ulaşması için kavanozu kapağı kapalıyken yavaş ve dikkatlice sallayın. Kapak ne kadar sıkı kapanmış olsa da turşu beklerken biraz sızma yapabilir, o yüzden kavanozun altına küçük bir tabak koyun. Turşu bir hafta kadar dışarıda bekleyince biberler hafifçe sararacaktır. Bu sürenin sonunda turşunuzu açıp tadını kontrol edebilirsiniz. Ancak kavanozun içinde basınç oluşacağı için ilk açışta dikkatli olun ve kenarından bıçak yardımıyla havasını aldıktan sonra kapağı açın. Kullanıma hazır turşunuzu
__________________ You got me G-U-I-L-T-Y 모르게 너를 속여 전부를 뺏어 또 playing a game 재미로 해 둬 수백 가지 거짓말 | |
|
Etiketler |
biberi, sys |
Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir) | |
| |
Benzer Konular | ||||
Konu | Konuyu Başlatan | Forum | Cevaplar | Son Mesaj |
Samandağ Biberi Haplarına Dikkat | System | Sağlık Köşesi | 0 | 04 Eylül 2011 14:05 |
Zeytinyağlı Köy Biberi Dolması | YapraK | Zeytinyağlılar | 0 | 11 Ocak 2010 17:57 |
Domates Biberi Turşusu | YapraK | Turşular | 0 | 28 Eylül 2009 17:00 |
El Turşusu | YapraK | Turşular | 0 | 28 Eylül 2009 16:50 |
Çicek Biberi Turşusu | YapraK | Turşular | 0 | 25 Mart 2009 04:23 |