![]() |
![]() |
![]() | #1 | |
Çevrimdışı ![]() IF Ticaret Sayısı: (0) | Limon Turşusu Tarifi Malzemeler 10 adet limon, 300 gr. kalın tuz, 1 lt. su. Yapılışı İlk hazırlık olarak, turşu kurulacak 1 litrelik kavanoz kaynar su ile yıkanır. 8 adet limon sıcak su ile ve kabukları fırça ile fırçalanarak yıkanır. Sonra da, sap yerinden diklemesine dörde bölünür. Limonlar bölünen yerden içi bolca kalın tuz ile tuzlanır. Ve, tuzlanan limonlar kavanoza yerleştirilir. Dizme işlemi bitince, üzerine 100 gr. tuz dökülür. Ayrıca, 2 adet limon suyu ilave edilip hepsisin üstü örtülecek kadar ılık su ile kapatılır. Turşudaki ana prensip gereğince, kavanozun hava alması engellenecek şekilde, kapağı sıkı şekilde kapatılır. Mümkünse ışık almayacak bir yerde muhafaza edilir. Yaklaşık bir ay içinde turşunuz hazır olacaktır. | |
| ![]() |
Etiketler |
limon, tarifi, turşusu |
Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir) | |
| |
![]() | ||||
Konu | Konuyu Başlatan | Forum | Cevaplar | Son Mesaj |
Kırmızı Biber Turşusu Tarifi | Zen | Turşular | 1 | 23 Aralık 2021 22:08 |
Taze Soğan Turşusu Tarifi | oneofgirl | Turşular | 0 | 07 Ağustos 2013 17:58 |
Taze Fasulye Turşusu Tarifi | oneofgirl | Turşular | 0 | 07 Ağustos 2013 17:51 |
Limon ve Haşhaşlı Bisküvi Tarifi | Violent | Pastalar | 0 | 15 Haziran 2012 16:31 |
Limon Reçel Tarifleri. / 2 - Farklı, Limon Reçel Tarifi. | Sevda | Reçel Tarifleri | 3 | 23 Ekim 2011 13:31 |