IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  vaybe sohbet

>
+
Etiketlenen Kullanıcılar

 
 
LinkBack Seçenekler Stil
Prev önceki Mesaj   sonraki Mesaj Next
Alt 07 Ağustos 2013, 17:59   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Limon Turşusu Tarifi




Malzemeler
10 adet limon,
300 gr. kalın tuz,
1 lt. su.

Yapılışı
İlk hazırlık olarak, turşu kurulacak 1 litrelik kavanoz kaynar su ile yıkanır. 8 adet limon sıcak su ile ve kabukları fırça ile fırçalanarak yıkanır. Sonra da, sap yerinden diklemesine dörde bölünür. Limonlar bölünen yerden içi bolca kalın tuz ile tuzlanır. Ve, tuzlanan limonlar kavanoza yerleştirilir. Dizme işlemi bitince, üzerine 100 gr. tuz dökülür. Ayrıca, 2 adet limon suyu ilave edilip hepsisin üstü örtülecek kadar ılık su ile kapatılır. Turşudaki ana prensip gereğince, kavanozun hava alması engellenecek şekilde, kapağı sıkı şekilde kapatılır. Mümkünse ışık almayacak bir yerde muhafaza edilir. Yaklaşık bir ay içinde turşunuz hazır olacaktır.

 
Alıntı ile Cevapla

 

Etiketler
limon, tarifi, turşusu


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Kırmızı Biber Turşusu Tarifi Zen Turşular 1 23 Aralık 2021 22:08
Taze Soğan Turşusu Tarifi oneofgirl Turşular 0 07 Ağustos 2013 17:58
Taze Fasulye Turşusu Tarifi oneofgirl Turşular 0 07 Ağustos 2013 17:51
Limon ve Haşhaşlı Bisküvi Tarifi Violent Pastalar 0 15 Haziran 2012 16:31
Limon Reçel Tarifleri. / 2 - Farklı, Limon Reçel Tarifi. Sevda Reçel Tarifleri 3 23 Ekim 2011 13:31