IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
Etiketlenen Kullanıcılar

Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Konuyu Değerlendir Stil
Alt 23 Mayıs 2014, 23:49   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Turşu Sarma




  • Karnabahar
  • Havuç
  • Dereotu
  • Maydanoz
  • Sarımsak
  • Beyaz lahana
  • İri tuz
  • Sirke
  • Su
Önce 3 çorba kaşığı iri tuzu 4 bardak su ile tuz eriyene kadar kaynatıp soğutalım. Sonra karnabahar, havuç, dereotu, maydanoz ufak ufak doğranıp bir kaba konulur. Hazırladığımız suya damak tadımıza göre sirke ve sarımsak koyalım.( tuzu da ayarlayabilirsiniz) Sebzelerin üzerine gelecek kadar koyuyoruz ve bir kaç saat bekletelim. Sonra lahananın özellikle ince yapraklarını kaynar suda 10 dakika bekletip istediğiniz büyüklükte keselim. İçine suya bastığımız sebzelerden koyup saralım. Açılmaması için maydanozla sarıp düğüm atalım. Sarmaları bir kaba sıralayıp üzerini geçecek kadar sebzeleri bastığımız sudan koyalım. Buzdolabınla turşu dönene kadar bekletelim. Afiyet olsun.

__________________
kar havası gibisin dışarda, içimde elmanın dişlenişi.
 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları reklam ver Benimmekan Mobil Sohbet
Cevapla

Etiketler
sarma, turşu


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Var
Mesaj Yazma Yetkiniz Var
Eklenti Yükleme Yetkiniz Var
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Karışık Turşu Süslü Turşular 2 23 Aralık 2021 22:07
Turşu Yapımı Turşu Tarifleri YapraK Turşular 0 28 Eylül 2009 16:53
TurŞu YapıMı konTes Turşular 1 13 Mart 2009 02:22
Çabuk Turşu Süslü Turşular 1 13 Mart 2009 02:09