IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

Etiketlenen Kullanıcılar

Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Konuyu Değerlendir Stil
Alt 26 Ağustos 2014, 23:00   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Kılıç Balığı Turşusu




Üç dört kilo kılıç balığını ayıklayarak hazırlayınız ve ince ince tirfil yapınız. Sonra bu doğranmış balıkları tuzlayınız. Tuzunu alarak ovduktan sonra bunları tavaya koymuş olduğunuz kızgın zeytinyağı içinde iyice kızartınız. Balık parçaları kıtır kıtır olunca bir kevgirle yağını süzünüz. Bir gün önceden az suda ıslatmış olduğunuz safranı bir astar içine koyup sıkarak süzünüz. Çıkan suyu 2 - 3 kilo sirke ile bir iki taşım kaynatınız. Birkaç gram tarçın 3 - 4 tane karanfili 1 - 2 tane kakule ile havanda dövüp eleyiniz. (Eğer arzu ederseniz birkaç baş sarmısağı diş diş ayıklayıp her birini 4-5 parça ediniz). Mersin defne biberiye turunç ve limon yapraklarından bulduğunuzu birbirine karıştırınız. Önce yapraklardan birazını sırlı bir kavanozun içine döşeyip üzerine bir sıra balık tirfili diziniz. Üstüne karışık bahardan ekiniz. Yine ikinci sıra yaprağı döşeyiniz üstüne karışık bahardan ekiniz. Böylece bir kat balık bir kat yaprak döşeyerek ve üstüne de baharat ekerek istiflemeğe devam ediniz. Her sıraya birkaç tane karabiber ve arzu edilirse çam fıstığı ve doğranmış sarımsakları arasına serpiniz. Bu şekilde istif yaparak kavanoz dolunca hazırlanmış az tuzlu sirkeyi kavanozun üstüne çıkıncaya dek doldurunuz. Üstüne baskı tahtasını ve hafif taşı bastırması için koymayı unutmayınız. Bu balık turşusu birkaç gün içinde olur. Hemen yemeğe başlayabilirsiniz. Turşu yapmak üzere aldığınız kılıç balıkları kışın yağlı olduklarından turşusu çok nefis olur. Yalnız bir aydan fazla dayanmaz. Hemen yemeğe ve bir ay içinde turşuyu bitirmeğe gayret etmelidir.

Alıntı

 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları sohbet odaları Benimmekan Mobil Sohbet
Cevapla

Etiketler
balığı, kılıç, turşusu


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 
Seçenekler
Stil Konuyu değerlendir
Konuyu değerlendir:

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Var
Mesaj Yazma Yetkiniz Var
Eklenti Yükleme Yetkiniz Var
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
İtalyan Mutfağı'ndan Somon Ve Kılıç Balığı Carpaccio Elysian Dünya Mutfakları 0 21 Mayıs 2014 09:54
Şişte Kılıç Balığı oneofgirl Deniz Ürünleri 0 22 Temmuz 2013 17:56
Kılıç Balığı Hakkkında Zen Hayvanlar Alemi 0 22 Mayıs 2013 20:58
Kırlangıç Balığı (Bey Balığı) Karadenizde Yakalandı Resimler Zen Hayvanlar Alemi 0 07 Şubat 2013 16:49
Mercan Resiflerindeki Yaşam : Melek balığı, Horozbina, Papağan Balığı KarakıZ Hayvanlar Alemi 0 03 Eylül 2011 15:31