IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  vaybe sohbet

>
+
Etiketlenen Kullanıcılar

 
 
LinkBack Seçenekler Stil
Prev önceki Mesaj   sonraki Mesaj Next
Alt 31 Ocak 2015, 22:11   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Kaşık Turşusu




3 litrelik bir kavanoz için: Malzemeler

Orta boy bir lahana
Yarım kg. sivri biber
Yarım kg. havuç
Mevsimine göre kelek, salatalık, brokoli olabilir
Bir su bardağı üzüm sirkesi
Bir avuç nohut(ekşitmesi için)
3 yemek kaşığı kaya tuzu
1 tatlı kaşığı şeker(ekşitmesi için)
1 tatlı kaşığı limon tuzu
3-4 diş sarımsak

Karışık Turşu Nasıl Yapılır?

Kavanozun dibine yıkanmış nohutları ekleyin. Malzemeleri küçük küçük doğrayın ve kavanoza doldurun.
Üzerine sirkeyi ekleyin. Ağzına kadar su doldurun.
Kavanozdaki sirkeli suyu tekrar bir kaba boşaltın. Tuzu ve limon tuzunu ekleyip karıştırarak eritin. Hazırladığımız turşu suyunu yeniden kavanoza dolduralım.
Ağız kısmına maydanoz veya dereotu saplarıyla kapatın. Kapağını da sıkıca kapatıp güneş görmeyen bir yerde saklayın.
Havaların sıcaklığına göre takriben 2 haftada turşu olgunlaşır.

 
Alıntı ile Cevapla

 

Etiketler
kaşık, turşusu


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Romalılar - Kaşık Lilith Mucitler ve İcatları 0 02 Ekim 2014 18:12
Kaşık AftieL Kıssadan Hisse 0 07 Eylül 2014 23:20
Kenan Doğulu - Kaşık Kaşık Amelia H, I, İ, J, K, L 0 03 Ağustos 2014 23:23
Balcan Turşusu (Patlıcan Turşusu) Burce Turşular 0 23 Mayıs 2014 23:50
Kaşık - Kaşık Özellikleri - Müzik Aletleri Liaaa Hobiler 0 20 Mart 2012 14:03