IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
Etiketlenen Kullanıcılar

Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 24 Nisan 2020, 01:38   #1
Çevrimdışı
GeN
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Twitter, Koronavirüs Salgınını 5G'ye Bağlayan Tweetleri Engelliyor




Twitter, 'zararlı içerikli' tweetleri engellemeye başladı. Bunlar arasında özellikle koronavirüs salgınını 5G'ye bağlayarak kablosuz teknoloji ekipmanlarına zarar verme çağrısı yapılan gönderiler de yer alıyor. Twitter, COVID-19 salgınıyla ilgili yanlış bilgi yayılmasını engellemeye çalıştığını söylüyor.
COVID-19 salgınıyla mücadelenin önemli bir ayağı da yanlış bilgiyle mücadele olarak karşımıza çıkıyor. Virüsün Çin'deki bir laboratuvarda üretildiğinden tutun da 5G teknolojisi nedeniyle yayıldığına kadar bir dizi 'komplo teorisi' hızla sosyal medyada yayılıyor. Twitter, bunları gerekçe göstererek kullanıcıların bazı yorumlarını engelliyor.

Twitter güvenlik ekibi tarafından yapılan açıklamada, 'zararlı içerikli' olarak belirlenen yorumların engellendiği belirtilirken bu tür aktiviteler arasında 5G ekipmanlarını tahrip etmeye yönelik çağrıların da yer aldığı ifade edildi. Bunun yanı sıra geniş çaplı paniğe, toplumsal huzursuzluğa ya da geniş çaplı düzensizliğe neden olabilecek aktivitelerin de bu kapsamda değerlendirildiği belirtiliyor.

Bazı Avrupa ülkelerinde 5G ekipmanlarına saldırı olmuştu:

[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]

Twitter'ın yeni hamlesinin, sosyal medyadan yapılan çağrılar nedeniyle bazı Avrupa ülkelerindeki 5G baz istasyonlarına yapılan saldırıların ardından gelmesi dikkat çekti. Özellikle İngiltere'de çok sayıda 5G baz istasyonuna saldırı düzenlenmişti. Twitter, COVID-19 salgını hakkında yanlış bilgilerin yayılmaması için önlemlerini sıkılaştırıyor. Bu tip 'teyit edilmemiş iddiaların' silindiği belirtiliyor. Bunlar arasında, gıda kıtlığı yaşanacağına dair iddialar da yer alıyor. İngiliz hükûmeti, 5G iddiaları nedeniyle konu hakkında açıklama yapmak zorunda kalmıştı.

Twitter'ın yanı sıra YouTube gibi platformlar da COVID-19 hakkındaki yanlış bilgileri engellemek için önlemler alıyor. YouTube, bu nedenle ana sayfasında COVID-19'la ilgili yetkililer tarafından onaylanan içerikleri yayınlamaya başlamıştı. Benzer bir adımı Facebook da atmış, özellikle sosyal medya platformlarında salgın hakkında yayılan söylentilerin COVID-19'la mücadeleye zarar verdiği yönünde eleştiriler dile getirilmişti.

[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]

Instagram tarafından yapılan açıklamalarda da platformda bulunan koronavirüs temalı tüm filtrelerin engellendiği ve bundan sonra bu tür filtrelere ulaşılamayacağı ifade edilmişti. Bununla da yetinmeyen yetkililer, koronavirüsle ilgili olarak yeni adımlar atacaklarını ve başta Dünya Sağlık Örgütü olmak üzere yetkililer tarafından yapılan güncel açıklamaları platformlarda daha çok göstereceklerini açıklamışlardı.

__________________
Bir Yosun Yatağı Bağışlanmış. Bir İç Çekişle Uzanmış. Kabul Edilmiş Yeşil Battaniye Tarafından. Dünyayı Öpmüş HoşçakaL . . .
 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları sohbet odaları Benimmekan Mobil Sohbet
Cevapla

Etiketler
koronavirüs salgınını 5g'ye bağlayan tweetleri engelliyor, twitter


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Facebook, Koronavirüs Salgınını Takip Etmek İçin Yeni Bir Proje Başlattı GeN Facebook Haberleri 1 22 Nisan 2020 18:26
Sizi Bağlayan Zincirler... CtrL Fotoğraf Kulübü 2 17 Şubat 2014 12:39
Hakan Şükür’den gerginlik tweetleri AngeL Haber Arşivi 0 24 Kasım 2013 23:29
Attığımız Tüm Tweetleri İndirebileceğiz Zen Twitter Haberleri 0 19 Aralık 2012 21:13
Çocuklarını yaşama bağlayan iki anne Dilara Aile Evlilik ve Çocuklar 0 08 Ekim 2010 06:18