IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 08 Ekim 2010, 06:18   #1
Dilara
Guest
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Çocuklarını yaşama bağlayan iki anne




Hiçbir olumsuzluk belirtisi olmamasına rağmen çocukları down sendromlu olarak dünyaya gelen Gül Osborn ve Fulya Ekmen’in annelikleri tüm annelere örnek olacak cinsten.

Evlatlarını böyle kabullenen iki annenin çocukları şimdi diğer çocuklar gibi oyun oynayabiliyor, fotoğraf çekebiliyor, derslerinde başarı elde ediyor.
Gül Osborn ve Fulya Ekmen; onların çocukları down sendromlu. Gül Osborn’un oğlu Robert Osborn 16 yaşında, Fulya Ekmen’in kızı Kayra Ekmen ise 3 yaşında.
Gül Osborn iş kadını. Osborn, uluslararası bir şirket kurduğu ay doğum yaptı ve oğlu Robert’in down sendromlu olduğunu öğrendi. Fulya Ekmen ise ekonomist, başarılı bir iş kadınıyken doğum yaptı, hastanede ikinci gün kızı Kayra’nın down sendromlu olduğu kendisine söylendi.
İki annenin de hamilelik süreçlerinde, hiçbir olumsuzluk belirtisi olmamasına rağmen down sendromlu olarak dünyaya gelen çocuklarıyla karşılaşınca ilk şoku atlatmaları kolay olmadı.
Hastanede birkaç gün ağlayan Osborn ve Ekmen eve geldikten hemen sonra "bakılacak çocuğumuz var" diyerek çocuklarını sahiplendiler ve yaşamlarını onlara göre uygun hale getirmeye başladılar.
-HEM İŞLERİNE, HEM EVLATLARINA DÖRT ELLE SARILDILAR-
Gül Osborn ve Fulya Ekmen üniversite okudukları için kurdukları işlerini devam ettirmenin yanısıra, çocuklarını da en güzel şekilde yetiştirme kararı aldı.

Her ikisi de tüm enerjilerini ve sevgilerini çocuklarına ve kurdukları işlerine verdi. Sadece kendi çocukları değil, bu sorunu yaşayan tüm çocuklara ve annelerine örnek olmak için harekete geçtiler.
Ailelerin ve insanların down sendromu ile ilgili algılarını değiştirmek için var güçleriyle çalıştılar.
İlk başta Türkiye’de down sendromu ile ilgili uzmanlara ulaşmakta zorlanan Gül Osborn ve Fulya Ekmen, İngilizceleri sayesinde yurt dışından kaynaklara ulaşarak, bilgiler aldı. Bu sayede çocuklarını gereği gibi eğittiler, topluma çıkabilir ve kendi ihtiyaçlarını giderebilir bir hale getirdiler.
Şimdi Gül Osborn’un iş hayatı çok başarılı, kurduğu şirketin işleri de iyi. Oğlu Robert Osborn ise 16 yaşında; ata biniyor, okulda dersleri iyi, sınıf başkanı, yemek yapabiliyor ve çektiği fotoğraflar 3 Ekimde Taksim’de açılacak olan "Algıları Değiştirmek" başlıklı sergide yer alacak.

Fulya Ekmen ise işine devam ediyor, başarılı bir ekonomist; kızı Kayra Ekmen ise 3 yaşında, annesinin üzerine iyi eğilmesi sayesinde yaşıtlarından çok farklı, annesiyle şakalaşıyor, oyunlarını tek başına oynuyor, yemeğini kendi başına yiyebiliyor.
-DOWN SENDROMU DOSTLUK YÜRÜYÜŞÜ-
Gül Osborn, down sendromlu evlat sahibi olmanın utanılacak bir durum olmadığını belirterek, bu durumda çocukları olan aileler ve toplumun iyi eğitilmesi gerektiğini söyledi.

Down sendromuyla ilgili hem kendi çocukları için, hem de diğer down sendromlu çocuklar ve aileleri için çeşitli çalışmalara girdiklerini belirten Osborn şunları söyledi: "ilk başta 3 arkadaş, kader arkadaşı olarak buluştuk. Benim oğlum 16 yaşında, 16 yıldır bu camianın içindeyim. Bir diğer arkadaşımın da 3 yaşında bir kızı var. Diğer arkadaşım da eğitim merkezi sahibi. Biz dedik ki ’toplumun algılarını değiştirmek için bir oluşum lazım. Bireylere yönelik elbette çalışalım, ama bireylerden de önemli biraz daha uzun vadede toplumsal olacak çalışmamız’. Engelli insanlara yaklaşımı, engelli insanların hayat kalitesini genel olarak yükseltecek işler yapmak için yola çıktık. 21 Martta down sendromu seminerini gerçekleştirdik. Bu alanda ne kadar çok boşluk olduğunu görünce de devam etmeye karar verdik. Mayıs ayında cinsellik üzerine bir çalıştay yaptık. Sonra yurt dışından da destek aldığımız ’algıları değiştirmek’ adlı fotoğraf sergisine başladık. 3 Ekim tarihinde yapacağımız ’Down sendromu dostluk yürüyüşü’ sırasında down sendromlu çocukların çektiği fotoğrafları da katılımcılarla paylaşacağız."
Down sendromlu çocukların zekalarını geliştirecek birtakım oyuncak ve materyallerin Türkiye’de güçlükle bulunduğunu ifade eden Osborn, "Ben, yurt dışına gittiğimde, alıp çocuğuma getirebiliyordum. Çocukları down sendromlu olan ailelerin, çocukları ile düzenli, disiplinli, tutarlı bir şekilde ömür boyu ilgilenmeleri gerekiyor" dedi.
Osborn, 3 Ekim’de saat 15.00’te Galatasaray’dan başlayacak yürüyüşe bütün Türkiye’den gönül bağı olan herkesi beklediklerini sözlerine ekledi.
-"ÇOCUKLARIMIZ DIŞLANMAMALI"-
Fulya Ekmen ise yaşadıkları en büyük sorunun, doğruya ulaşmak olduğunu ifade ederek, "Bir kısım down sendromlu çocuk, etrafından dışlanıyor, özellikle çocuklarımızı okula yazdırma dönemlerinde sıkıntılar yaşıyoruz. Bu, bazen okul yönetiminden kaynakladığı gibi, bazen de diğer çocuk ailelerinden kaynaklanıyor. Biz, bunların hepsinin, yeterli bilgi alınamadığı için olduğuna inanıyoruz. Hiçbir ailenin diğer bir çocuğu dışlamayacağına inanıyoruz. Çocuklarımız dışlanmamalı" diye konuştu.

Ekmen, sadece down sendromlu çocuk ailelerinin değil, down sendromlu çocuklarla bir arada yaşayacak, engellilerle arkadaşlık kuracak herkesin eğitilmesi gerektiğini söyledi.
Çocukların kendi kendine bırakıldığında, bir daha onlara ulaşılamayacağını ifade eden Ekmen, ailelerin çocukları ile hep bir maraton içinde olması gerektiğini ifade etti.
Fulya Ekmen, sağlıklı çocuklara sahip diğer ailelerden isteklerini de şöyle sıraladı:"Lütfen çocuklarımız onların okuduğu okula geldiklerinde istememezlik etmesinler. Çünkü bu çocuklar iyi eğitimle çalışabiliyorlar, evlenebiliyorlar, aileleri olabiliyor, topluma katma değer sağlayabiliyorlar."
16 yaşındaki Robert Osborn ise "Herkes dost olsun, kimse bize kötü bakmasın" diyor.

 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları reklam ver Benimmekan Mobil Sohbet
Cevapla

Etiketler
anne, çocuklarını, iki


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Sizi Bağlayan Zincirler... CtrL Fotoğraf Kulübü 2 17 Şubat 2014 12:39
Sultanbeyli'de Esnafı Haraca Bağlayan Mafya MasteR06 Haber Arşivi 0 13 Aralık 2013 23:19
Alman anne çocuklarını Mersin'de buldu Violent Haber Arşivi 0 26 Kasım 2013 11:05
Cani Anne Çocuklarını 15. Kattan Attı Rhytia Haber Arşivi 0 26 Haziran 2012 15:56
Sizi Pc'ye Bağlayan En Öenmli Şey Nedir ? Asimavi Merak Ettikleriniz 5 23 Eylül 2008 04:04