IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 24 Aralık 2009, 09:45   #11
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Cevap: Kendi yazmış olduğum bir fonksiyonu ekleyip kullanmak istiyorum nereye eklemem




Yani nokta gelecek noktan sonra bosluk yoksa bovsluk cümle varsa baş harfi büyük gibi işlemlere çeviren bir fonksiyon. Ama demek istediginizi anladım şimdi. Peki ben bunu m_messange.c de yaptıktan sonra unreal.conf'ta loadmodule ye m_messeange.c'i eklemem gerekiyormu orada sadece 2 module ekli görünüyor da

 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları sohbet odaları Yazgulu Sohbet
Alt 24 Aralık 2009, 09:53   #12
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Cevap: Kendi yazmış olduğum bir fonksiyonu ekleyip kullanmak istiyorum nereye eklemem




Hayır Zaten UnrealIRCd* nin Orjinalinde var olan bir .c dosyası make ile derlerseniz zaten derlenir fakat yazılar m_message.c den ayarlayabilirsin kanal ve nick text'lerini

topiclerini ise m_topic.c den.

Fakat, Kodların Calisacak olmasından biraz süpheliyim
Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.


İyi calismalar
Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.

 
Alıntı ile Cevapla

Alt 24 Aralık 2009, 09:57   #13
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Cevap: Kendi yazmış olduğum bir fonksiyonu ekleyip kullanmak istiyorum nereye eklemem




toXic Nickli Üyeden Alıntı
Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.
Hayır Zaten UnrealIRCd* nin Orjinalinde var olan bir .c dosyası make ile derlerseniz zaten derlenir fakat yazılar m_message.c den ayarlayabilirsin kanal ve nick text'lerini

Unrealconf'ta sadece iki modul ekli olarak görünüyorde cloak ve command bu modulude loadmodule="m_messange.so"; yapmama gerek yok o zaman.

toXic Nickli Üyeden Alıntı
Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.
Fakat, Kodların Calisacak olmasından biraz süpheliyim
Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.


İyi calismalar
Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.

Bende emin değilim deneyecez artık :-)

 
Alıntı ile Cevapla

Alt 24 Aralık 2009, 10:05   #14
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Cevap: Kendi yazmış olduğum bir fonksiyonu ekleyip kullanmak istiyorum nereye eklemem




Ya Yapılamaz diye bir şey yok mantıgını buldun mu her sey yapılır kod yazması kolay. Fakat Cümlenin bas harfini nasıl tanımlayacaksın o da var, Sen nocaps.c diye bir modul var Büyük harfli onu bi incele veya nocodes mi ne bir modul vardı renkli yazıları normale ceviriyordu onu bas harfine göre ayarlayabilirsin.

Uğraşırsan yaparsın, vazgecme :P

 
Alıntı ile Cevapla

Alt 24 Aralık 2009, 10:21   #15
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Cevap: Kendi yazmış olduğum bir fonksiyonu ekleyip kullanmak istiyorum nereye eklemem




Kod:   Kodu kopyalamak için üzerine çift tıklayın!
void dilbilgisi(char *cstr) { int b=1; // dizi içindeki zaten en bas harftir. for (int i=0; i<strlen(cstr); i++) { // Eğer har küçük ise büyütmek için 32'i çıkart büyük küçük harf arası fark 32 çünkü if (b=1 && *cstr >=97) { *cstr -= 32; b=0; // ilk kelimeyi geçtik gelen bas hard degildir bunu kapat } if (b=0 && *cstr == '.') { b=1; // Nokta var bundna sonraki baş harftir. } cstr++; } }

böyle olması gerek.

 
Alıntı ile Cevapla

Alt 24 Aralık 2009, 11:21   #16
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Cevap: Kendi yazmış olduğum bir fonksiyonu ekleyip kullanmak istiyorum nereye eklemem




for döngüsü içinde kullandığın baglangıc tanımlaması(int i=0
Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.
o modda kullanılamaz

Kod:   Kodu kopyalamak için üzerine çift tıklayın!
int i=0; for (int i=0; i<strlen(cstr); i++)

For döngüsünü Yukardaki gibi Kullanın o sekilde hata verebilir

 
Alıntı ile Cevapla

Alt 24 Aralık 2009, 18:01   #17
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Cevap: Kendi yazmış olduğum bir fonksiyonu ekleyip kullanmak istiyorum nereye eklemem




sw33t, öncelikle belirtmem gerekiyor,
PHP'nin bir programlama dili olduğunu savunan insanlara her zaman söylediğim "PHP Bir programlama dili değil, script dilidir" lafının tam tersini burada kullanmam gerekiyor :S
"Unreal scripting" demişsiniz de,
Unreal, c ile yazılı bir program ve derlenebildiği için, Scripting olarak değil, kodlama olarak anmanız bence daha uygun olur (Laf vermek amaçlı söylemedim, sadece bilgilendirme veya gözden kaçırdığınız yerlerden birini söylemek istedim.)

Onun haricinde, istediğiniz işlem için, fonksiyonunuzu herhangi bir genel dosyada tanımlayıp ( ircd.c s_serv.c s_user.c gibi ),
sonrasında include dizinindeki genel .h dosyalarından biri olan, h.h gibi bir dosyada bu fonksiyonun extern ile bir prototipini tanımlamanız gerekiyor..

----------

dediğim şekilde düşünüp, h.h dosyasını açarsanız (gördüğüm kadarı ile en azından biraz da olsun bilginiz var..) ne demeye çalıştığımı anlayacaksınız..

iyi Çalışmalar..

__________________
[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]

Konu Sky-Dancer tarafından (24 Aralık 2009 Saat 18:09 ) değiştirilmiştir.
 
Alıntı ile Cevapla

Alt 24 Aralık 2009, 19:31   #18
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Cevap: Kendi yazmış olduğum bir fonksiyonu ekleyip kullanmak istiyorum nereye eklemem




Aslında temele inecek olursa C/C++'da programlama dili değile kadar gider
Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.
Hepsi derleyiciler tarafından makina dilini çevriliyor sonuc olarak. Tabi bunun böyle oldugunu savunmuyorum... Ben sadece unrealin bir sürü işlev fonksiyon kendine özgü bir moduler yapısı kendi öz bir yazım kuralı olmasından dolayı böyle söy lemek istedim yoksa tabi temel C programlama dili. Yinede siz benden daha iyi bilirsiniz açıklama için teşekkür ederim.

 
Alıntı ile Cevapla

Alt 24 Aralık 2009, 23:24   #19
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Cevap: Kendi yazmış olduğum bir fonksiyonu ekleyip kullanmak istiyorum nereye eklemem




Sw33t Nickli Üyeden Alıntı
Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.
Aslında temele inecek olursa C/C++'da programlama dili değile kadar gider
Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.
Hepsi derleyiciler tarafından makina dilini çevriliyor sonuc olarak. Tabi bunun böyle oldugunu savunmuyorum... Ben sadece unrealin bir sürü işlev fonksiyon kendine özgü bir moduler yapısı kendi öz bir yazım kuralı olmasından dolayı böyle söy lemek istedim yoksa tabi temel C programlama dili. Yinede siz benden daha iyi bilirsiniz açıklama için teşekkür ederim.

işte php nin mantığı php.exe(win32) veya php(linux) dosyaya parametre olarak dosyayı gönderip, Bu dosyayı yorumlamasını sağlamak..
mirc de aynı şekilde, text dosyalarına yazılan kodları yorumla***** KENDİSİ işlem yapar..
fakat, bir programlama dilinde, üretilen bir binary (dll, ocx, exe vb.) olması lazımdır..
Benim bildiğim bu :P

diğer konuda, umarım söylediğim yerler işinize yaramıştır..

iyi Çalışmalar..

__________________
[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]
 
Alıntı ile Cevapla

Alt 25 Aralık 2009, 17:50   #20
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Cevap: Kendi yazmış olduğum bir fonksiyonu ekleyip kullanmak istiyorum nereye eklemem




toXic Nickli Üyeden Alıntı
Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.
for döngüsü içinde kullandığın baglangıc tanımlaması(int i=0
Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.
o modda kullanılamaz

Kod:   Kodu kopyalamak için üzerine çift tıklayın!
int i=0; for (int i=0; i<strlen(cstr); i++)

For döngüsünü Yukardaki gibi Kullanın o sekilde hata verebilir


Özür dilerim yukardaki icin fakat doğrusu su sekil olacaktı;

Kod:   Kodu kopyalamak için üzerine çift tıklayın!
int b=1; int i=0; for (i=0; i<strlen(cstr); i++)

Bu Sekil Kullanmalisiniz.

Kod:   Kodu kopyalamak için üzerine çift tıklayın!
for (int i=0; i<strlen(cstr); i++) {

Böyle olunca hata verir derlemede
Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.

 
Alıntı ile Cevapla

Cevapla

Etiketler
eklemem, ekleyip, fonksiyonu, gerek, istiyorum, kendi, kullanmak, nereye, olduğum, oldugum, yazmis, yazmış


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 
Seçenekler
Stil

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
XP’de Windows 7 kullanmak istiyorum.. Dilara Windows 4 10 Kasım 2009 23:23