IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
Etiketlenen Kullanıcılar

Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 02 Ekim 2009, 16:59   #1
Çevrimdışı
She
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Windows 7: XP Mode için son nokta..




Rötuşlar atıldı, test edildi ve Microsoft, büyük ses getiren Windows 7 XP Mode'a son noktayı koydu.


Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.

Windows XP artık Windows 7'de yaşayacak


Microsoft, Windows 7 için sanal XP modunun tamamlandığını ve RTM sürümünün hazır olduğunu duyurdu. Windows XP'ye özel yazılımlarla geriye dönük uyumluluk sağlayacak bu mod Microsoft.com üzerinden Windows 7'nin resmi çıkış tarihi olan 22 Ekim'de indirilebilecek.

Microsoft'un aktardığına göre PC üreticileri XP Mode'u takvimlerinin imkan verdiği ölçüde sattıkları bilgisayarlara yükleyecek. MS "Pek çok Windows XP uygulaması Windows 7 uyumlu olacak. Bununla birlikte Windows XP Mode'u garanti olarak sunuyoruz. İş yerleri bu sayede hiçbir engelle karşılaşmayacaklarından emin olarak Windows 7'ye geçiş yapabilecekler" diyor.

Nisan ayında ilk kez duyurulan XP Mode, Windows 7 Professional, Enterprise ve Ultimate sürümlerinde çalışıyor. Sanal bilgisayar çalıştırdığı için ek olarak 1GB RAM'e ve 15GB sabit disk alanına ihtiyaç duyuyor. Sistemde özel bir donanımsal destek de mevcutsa bunu BIOS'tan açmak gerekiyor.


Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.

Sanallaştırma: Gelecekte ismini çok daha sık duyacağımız bu teknoloji, Windows'un yeni sürümüyle daha da bir önem kazandı. CHIP Online, yeni nesil Windows Virtual PC ve Windows XP Mode'un RC sürümü mercek altına alıyor.

Windows 7'nin 22 Ekimde çıkacak olan nihai sürümüyle lanse edilmesi beklenen Windows Virtual PC 7 (WPC 7) platformu, Microsoft'un yeni nesil sanallaştırma teknolojilerini baz alıyor. WPC 7 ile beraber anılan bir diğer yenilik ise Windows 7'ye %100 Windows XP uyumluğu ekleyen XP Mode. Microsoft, XP Mode ile son kullanıcıdan ziyade sistemlerinde Windows 7 ile uyumlu olmayıp Windows XP'de çalışan kritik uygulamalar bulunan kurumsal müşterilere hitap ediyor. Fakat diğer sanallaştırma çözümlerinin aksine XP Mode'da sanal işletim sistemi penceresiyle muhatap olmanıza gerek kalmıyor. Sanal ortama yüklediğiniz programlara aynı Windows 7'ye yüklediğiniz programlar gibi başlat menüsünden erişebiliyorsunuz. Daha da iyisi: Eski ve yeni işletim sistemindeki uygulamaların pencerelerini tek bir masaüstünde, yan yana görebiliyor ve bunlar arasında rahatlıkla veri alışverişi yapabiliyorsunuz. Sanal işletim sistemindeki uygulama, yerel uygulamadan farksız biçimde davranıyor.

CHIP Online bu iki yeni teknolojiyi nasıl kurup çalışır hale getirebileceğinizi resim galerisi eşliğinde, yüksek çözünürlüklü ekran görüntüleriyle anlatıyor. Ufak bir ekstra olarak WPC 7 ile Windows Vista SP1 denemesi de yaptık.

Download: [Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]


Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.

Hardware Virtualization kısmında "Yes" yazısını görüyorsanız yeni Virtual PC'yi kullanabilirsiniz.


Yeni teknoloji yeni gereksinimleri de beraberinde getiriyor. İşte WPC 7 ve Windows XP Mode'u kullanmadan önce bilmeniz gerekenler:

  • İlk şart: WPC 7'den faydalanmak için donanımsal sanallaştırma desteği olan bir işlemcinizi olmalı. AMD işlemcilerden bu teknolojinin ismi AMD-V iken, Intel'deki karşılığı Intel-VT. İşlemcinizin bu desteği sunup sunmadığını kontrol etmenin en kolay yolu ise [Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] ismindeki ufak uygulamayı çalıştırmak. Hardware Virtualization kısmında "Yes" yazısını görürseniz WPC 7 yolunda ilerlemeye devam edebilirsiniz.
  • WPC 7 tüm Windows 7 sürümlerinde (x64 ve x86 dahil) çalışır. Fakat Windows XP Mode'u kullanmak için Windows 7 Professional ve üzeri bir sürüme sahip olmanız gerekiyor; zira XP Mode ile size orijinal bir Windows XP lisansı veriliyor ve tümleştirme özellikleri hazır kurulu olarak geliyor. XP Mode dışında kendi şahsınıza ait bir Windows XP kopyasını WPC 7 ile her Windows 7 sürümü altında kullanabilirsiniz.
  • WPC 7 sadece 32-Bit (x86) işletim sistemlerine misafir desteği verir. Yani sanal ortama sadece 32-Bit işletim sistemleri yükleyebilirsiniz.
  • WPC 7 ile Windows XP, Windows Vista SP1 (ve üzeri) ve Windows 7'yi sanal işletim sistemi olarak kurabilirsiniz. Diğer sistemler desteklenmiyor.


Download: [Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]

Bilgi için: [Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]
Telefon: (212) 258 59 98 pbx

Chip

 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları sohbet odaları Benimmekan Mobil Sohbet
Cevapla

Etiketler
7, mode, nokta, son, windows, xp


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
qwebirc için webirc mode ayarları zqi Servisler 18 21 Mayıs 2020 16:52
Windows NT4 ve Windows 2000 için Kurulum Prosedürü DaDaS CR Makaleler 0 13 Ocak 2012 23:36
Sağlıklı bir ilişki için 5 püf nokta Ruj Kişisel Gelişim 0 05 Eylül 2011 19:14